​Regaib Kandili'nde camiye akın eden Batmanlılar duygularını paylaştılar

Regaib Kandili vesilesiyle camilere akın eden Batmanlılar, duygularına paylaşarak, kandilin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

Ekleme: 26.01.2023 22:35:05 / Güncelleme: 26.01.2023 22:35:05 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

İçinde Regaib, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi gibi önemli günleri barındıran üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili, İslam dünyasında idrak edildi. Batman'da da vatandaşlar camilere akın etti.

Batman merkezde bulunan Şeyh Muhammed El-Haznevi camii’nde düzenlenen Regaib Kandili programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, Mevlid-i Şerif ve salavatlarla devam etti.

Cami çıkışında duygularını paylaşan vatandaşlar, kendilerini bu geceye kavuşturan Allah'a hamdettiler.

"Böyle mübarek bir güne girdiğimiz için şükrediyoruz"

Geceyi bol bol Kur'an-ı Kerim, dua ve ibadetle geçireceklerini ifade eden Muhammed Fatih Dildar, "Bugün Regaib Kandili ve üç ayların başıdır. Cami'de dua ettik, Kur'an-ı Kerim okuduk, ibadet ettik. Allah'a şükürler olsun. İnşallah ibadetlerimize devam edeceğiz. Böyle mübarek bir güne girdiğimiz için şükrediyoruz. Sabahlara kadar dua ve ibadet etmemiz gerekir." dedi.

Ellerini açarak ümmeti Muhammed'e dualar edildiğini söyleyen Halil Akay, "Regaib Kandili dolaysıyla camiye geldik. Camide mevlid okundu, sohbet edildi, Peygamber Efendimizin hayatından kıssasalar söylendi. Cami bayağı kalabalıktı ve çok güzel geçti. Ümmeti Muhammed'e dualar edildi. Bu geceden istifade etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bu gecenin tövbe etmek için bir fırsat olduğunu belirten Refik Turan ise, bu hayırlı gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Allah'ın rızasını kazanmak için camiye gedik." diyen Hasan Yayla ise, caminin dolduğunu, bu gecenin mağfiretinden ümitvar oldukalrını söyledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler