Refah Partisi ittifaka dahil olacak mı?

TVNET canlı yayınına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 26.01.2023 13:47:05 / Güncelleme: 26.01.2023 13:56:42 / Güncel
Destek için 

Erbakan "Yeniden Refah Partisi bir ittifakta yer alacak mı?" sorusuna "Teşkilatlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda kendi başımıza girmemiz yönünde bir kanaat ortaya çıkıyor. Halktan da üyelerimizde de her hangi bir ittifakta yer almadan bizim kendi başına girmemiz yönünde bir tercih bir talep olduğunu görüyoruz." cevabını verdi.

Erbakan altılı masanın sapkınlık  konusundaki ısrarı ve HDP'li Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında cumhurbaşkanı adayının özelliklerini arasında sapkınlık vurgusu yapmasıyla ilgili olarak şunları söyledi; "Bu çok büyük bir sapkınlık. Dış güçlerin çok ciddi bir planı bu. Bunun propagandasını yapıyorlar. HDP'nin tavrı ortada. LGBT karşıtı bir miting yapıldı. Bu mitingin ardından HDP Genel Merkezi açıklama yaptı 'bu bir nefret suçudur. LGBT'ye karşı çıkılamaz' diye. LGBT derneklerine izin verilmesi, resmi olarak kurulmasını da eleştiriyoruz. Bunların da kapatılması lazım. LGBT daha büyük bir ahlaksızlık, sapkınlık. Bin sene İslam'a bayraktarlık etmiş bu topraklarda bu asla kabul edilecek bir şey değil."

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an'-ı Kerim yakılmasıyla ilgili konuşan Erbakan şu  ifadeleri kullandı.

   "İsveç'teki eylemler ifade özgürlüğü değil, açık bir nefret suçudur. Tevrat yakılsaydı Avrupa birbirine girerdi, İsrail gök kubbeyi başlarına yıkardı" diyen Erbakan Batı'nın yaptırımdan anlayacağını belirterek hammaddeye sahip 57 Müslüman ülkenin Türkiye'nin öncülüğünde ortak hareket etmesi ve eldeki imkanların bir yaptırım gücü olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Etiketler: