Filistinli analist Haluf: İşgal ve batı milyonlarca Filistinliyi Avrupa'ya zorla göç ettirmek istiyor

Filistinli yazar ve siyasi analist Dr. Mahmud Haluf, siyonist rejimin, milyonlarca Filistinliyi Avrupa'ya göç etmeye zorlamak için Gazze ve Batı Şeria'yı yaşanmaz hale getirmeye uğraştığını vurguladı.

Ekleme: 23.05.2024 11:30:07 / Güncelleme: 23.05.2024 11:30:35 / Dünya
Destek için 

İşgalci siyonistler, 2 gün boyunca Batı Şeria'nın Cenin şehrinde düzenlediği saldırılar sonrası bölgeden çekildi. 2 gün süren saldırılarda 4'ü çocuk 12 kişi şehit olurken 4'ü ağır olmak üzere 25 kişi de yaralandı.

Filistinli yazar ve siyasi analist Dr. Mahmud Haluf, El Cezire'ye yaptığı açıklamalarda, işgalci siyonistlerin Batı Şeria'da saldırılarını yoğunlaştırmasının arka planını değerlendirdi.

İşgal kuvvetlerinin Batı Şeria'nın altyapısını tahrip etmek için buldozerler ve devasa askeri araçlar getirdiğine dikkat çeken Haluf, "İşgal kuvvetlerinin geçen yıl Cenin'in güneybatısındaki Hermes yerleşimi yakınlarında bir yerleşimcinin öldürülmesinden sorumlu tuttuğu şehit Ahmed Bereket'in evini yıkmaya başladığını" belirtti.

Sistematik yıkım

Siyonist rejimin ister Batı Şeria'da ister Gazze Şeridi'nde olsun Filistinlileri dolaylı olarak Filistin'den göç etmeye zorladığına dikkat çeken Haluf, insanları umutsuzluğa itmek için de Batı Şeria'daki altyapının sistematik bir şekilde tahrip edildiğini kaydetti.

Haluf, "Batılı raporlara erişim yoluyla elde edilen bilgilerin, İngiltere'deki eski bir yetkilinin 2030 yılına kadar yaklaşık 10 milyon işçiye ihtiyaç duyan yedi Avrupa ülkesiyle koordinasyon kurarak Filistinlileri bu ülkelere göç etmeye zorlama planını ortaya koyduğunu" belirtti.

Haluf, bu planı uygulamak için işgalin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni çocuk, genç ve yaşlıların zihninde "kovucu" bir ortam haline getirmeye, "emniyet ve kişisel güvenlik duygusunu ortadan kaldırmaya" ve "çeşitli yaşam düzeylerinde zor bir gerçeklik" dayatmaya çalıştığını vurguladı.

Haluf, "Bununla birlikte, liderlerinin ve kadrolarının katledilmesine rağmen direnişin artış kaydettiğine dikkat çekerek, Filistin halkının ve direnişinin bu plan karşısında daha uyanık ve tetikte olması gerektiğini" vurguladı.  (İLKHA)