Elazığlılar İsveç`te Kur`an-ı Kerim`i yakma girişimine tepki gösterdi

İsveç`te bir milletvekilinin Türkiye Büyükelçiliği`nin önünde Kur`an-ı Kerimi yakma girişimine izin verilmesine Elazığ`ın Palu İlçesinde vatandaşlar tepki göstererek bu eylemi lanetlediler.

Ekleme: 21.01.2023 14:20:05 / Güncelleme: 21.01.2023 16:02:32 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur`an-ı Kerim`e karşı gerçekleştirilecek eyleme tepki gösteren Esnaf Arif Meydan  halk olarak müslüman  olduklarını, Kur`an-ı Kerim`in bir şahsa ait olmadığını, Allah`ın kitabı olduğunu ve tüm müslümanların Kur`an-ı Kerim`in muhatabı olduğunu belirterek bu eyleme sessiz kalan kişinin müslüman olamayacağını belirterek İsveç`i bu eyleminden dolayı lanetlediğini belirtti.

Esnaf olan Zülküf Meydan,  Kur'an-ı Kerim'in  bir güneş olduğunu kimsenin bu güneşi söndüremeyeceğini belirterek;

“Kur'an-ı Kerim'e kimse saygısızlık edemez. Böylesi bir eylemin karşısındayız. Burada sadece İsveç değil tüm kafirlere sesleniyorum.  Böylesi bir eyleme kimse kalkışmasın. Böyle bir eyleme kalkışılırsa bizler buna karşı duracağız.” dedi.

Manav işleten Hanifi Bal, İsveç`in haddini aştığını, bunun resmen Müslümanlara ve İslam dünyasına bir saldırı olduğunu belirterek şiddet ve lanet ile kınadı. Müslümanların ise uyanık olmaları gerektiğini, bu olayın üzerine gitmeleri gerektiğini ve İslam davasına sahip çıkmanın şart olduğunu söyledi.

İlçe sakinlerinden Hüseyin Atakoğlu, “İslam düşmanları ne yaparlarsa yapsınlar Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah her şeye galip gelendir. Kur'an-ı Kerim'e kim karşı geliyorsa Allah o kimselerin belasını muhakkak suretle verecektir.” dedi. 

Yusuf İslam ise Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminde bulunan zümrelere Allah'ın ve meleklerin lanetinin üzerlerine olmasını temenni ederek şunları dile getirdi;

“Ehli iman ve İslam olan Müslümanlara Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik nasip etsin. Kur'an ve Peygamberimizin hadisi şerifleri doğrultusunda Şer'i bir anlayışın  hakim olmasını ve kafirleri de tepelemeyi yok etmeyi  Allah bize nasip etsin.” dedi.

Terzicilik yapan Osman Zenginoğlu, Kur'an-ı Kerim'i yakmaya  çalışan bu zihniyeti lanetlediklerini, Müslümanlara da ittihad-ı İslam'ı nasip etmesini Allah`tan niyaz ederek, Müslümanların bölük pörçük olmasından dolayı küfrün kutsallarımıza saldırı  gerçekleştirdiğini belirtti. 

İlçe sakinlerinden İsa Karataş ise;

“İsveç'in Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimini kınıyorum. Biz Müslümanlar olarak tüm mezhep ve inançlara saygılıyız. Onlar neden bizim dinimize kültürümüze saygılı değiller. Hani insan haklarından bahsediyorlar. Bunlar insanlıktan ve vicdandan hiç mi nasiplerini almamışlar. kınıyorum. kahrolsunlar.” dedi.

Elektrik işletmecisi İbrahim Kömürcü, bu eylemi lanetlediğini, buna karşı bütün müslümanların uyanması  gerektiğini vurgulayarak şunları dile getiridi;

“Bu eylemi birlik ve beraberlik içerisinde lanetlememiz lazımdır. Kur'an-ı Kerim bizim kutsal kitabımızdır. Allah'ın bize indirmiş olduğu son kitaptır. Bu değere sahip çıkmamız lazım eğer biz sahip çıkmazsak böylesi ellere düşmesi çok acı bir durumdur. Bizler yarın Allah'ın karşısına çıkıp nasıl hesap verebileceğimizi düşünmemiz gerekir. Kaldı ki  bizler bu zamana kadar kimsenin inanç, kutsal ve değerlerine el uzatmış değiliz. Onlar neden bizim kutsalımıza karışıp onu yaksınlar? Eğer bizler bu duruma sessiz kalır isek yarın daha büyük felaketlerle karşılaşacağız. Bugün tabiat olaylarına baktığımız zaman kendimizi sorgulamamız gerekir. Karın, yağmurun yağmaması ve kurak olması Namaza ve Allah'ın emirlerine bağlanmamamızın bir ibaresidir.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler