TESSEP İzmir Temsilciliği "Aile Okulu" seminerlerinin finalini gerçekleştirdi

​Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP), daha önce farklı illerde gerçekleştirdiği 5 haftalık "Aile Okulu" projesini İzmir'de de hayata geçirdi.

Ekleme: 21.01.2023 12:45:03 / Güncelleme: 21.01.2023 12:45:03 / Eğitim / İzmir Haberleri
Destek için 

Toplumun ıslahı, ihya ve inşası için aile kurumunu güçlendirmek ve layık olduğu konumla buluşturmak gayesiyle yaptığı eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle örnek çalışmalara imza atan TESSEP, İzmir'de başlattığı "Aile Okulu" seminerlerinin finalini gerçekleştirdi.

"Aile Okulu" projesi, TESSEP İzmir İl Temsilciliği tarafından genç evliler, evli hanımlar ve evlilik çağında olan hanımefendilere yönelik eğitim seminerleri şeklinde devam etti. Son hafta düzenlenen final programıyla nihayete erdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Birgül Karagöz, "Önce Aile Davamız" konulu seminerinde aile davasının ehemmiyetine dikkat çekti.

Karagöz, "Aile, toplumun ihyasında ve inşasında büyük bir rol oynamaktadır. Bugün toplumun temel yapı taşı olan aile kurumu hedef alınmaktadır. Aile olmanın gerekli olmadığı, evliliğin zorlaştırıldığı, boşanmanın daima ilk seçenekmiş gibi sunulması, çocukların annesiz veya babasız büyütülmesinin mümkün olduğu, rahatlığın ve ben merkezciliğin birinci derecede öneme sahip olduğu gibi algılar aşılanmaya ve bunlar normalleştirilmeye çalışılmaktadır." dedi.

"Aile Okulu" programının içeriği hakkında bilgi veren TESSEP İzmir Temsilcisi Esra Çelik ise, "Birbirinden kıymetli kardeşlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz programımızda; evlilikte seçim, aile olmanın önemi, Kur'an ve sünnete göre evlilik hazırlığı, eşler arası iletişim ve uyum ve aile içi mahremiyete dair dikkat edilmesi gereken konuları inceleyip değerli katılımcılarımıza aktardık. Katılımcılar, çok faydalı bir proje olduğunu, bu gibi programlardan istifade etmek istediklerini belirttiler. Katılım sağlayan kardeşlerimizden Allah razı olsun." dedi.

Katılımcılara katılım belgelerinin verilmesinin ardından, Zehranur Dağtekin'in yaptığı dua ile program son buldu. (İLKHA)