Karne alan öğrenciler duygularını paylaştı

Karne ve belgelerini aldıkları için duydukları heyecanı paylaşan Şanlıurfalı öğrenciler tatilde ders çalışacaklarını ve oyun oynayacaklarını dile getirdi.

Ekleme: 20.01.2023 15:40:04 / Güncelleme: 20.01.2023 15:40:04 / Eğitim / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Şanlıurfa'da 750 binin üzerinde öğrenci 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk karnesini almanın heyecanını yaşadı.

Şanlıurfa'da yaklaşık 3 bin okulda 30 bin öğretmen ve 750 binin üzerinde öğrenci eğitim- öğretime ara vererek yarıyıl tatiline girdi.

Eyyübiye ilçesindeki TOKİ Şehit Mehmet Uyar İlkokulunda karne ve belgelerini alan öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı.

"En çok fen dersinde zorlandım"

Tatilde ders çalışacağını söyleyen Ramazan Yiğit Kaplan, "Karnem çok iyidir. Tatilde ders çalışacağım ve biraz gezeceğim. Dönem boyunca Türkçe, matematik, insan hakları, fen, sosyal bilgiler ve trafik derslerini gördük. En çok fen dersinde zorlandım." dedi.

"15 tatilde dersimi çalışacağım"

Derslerinin iyi olduğunu ifade eden Muhammed Enes Alay, "Derslerim çok iyidir. 15 tatilde dersimi çalışacağım. Dışarıda oyun oynayacağım. İngilizce derslerim biraz kötü ama matematik, fen bilimleri, Türkçe ve hayat bilgisi derslerim çok iyidir." şeklinde konuştu.

"Karnemi aldığım için çok mutluyum"

Matematik dersini çok sevdiğini belirten Yağmur Kaya, "Karnemi aldığım için çok mutluyum. İlk dönemde Türkçe, matematik ve İngilizce derslerini gördüm. En çok matematik dersini seviyorum. Matematikte problem çözüyoruz. En çok İngilizcede zorlandım. 15 tatilde ödev yapacağım, test çözeceğim." diye konuştu.

"Çarpma işlemlerinde zorlandım"

En çok matematikte zorlandığını dile getiren Abdulkadir Uzuntaş, "15 tatilde çalışacağım. Tatile gideceğiz. Ödev yapacağım. En çok matematik dersinde zorlandım. En sevdiğim ders Türkçedir. Çarpma işlemlerinde zorlandım. Tatilde matematiğe çalışacağım. Çarpma tablosunu ezberleyeceğim. Türkçede şiirleri seviyorum." ifadelerini kullandı.

Emrullah Güven ise "Tatilde okuldaki matematik kursuna geleceğim. Kurstan sonra oyunlar oynayacağım. Matematiğe daha çok kafam yatıyor. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özleyeceğim." dedi.

"Tatilde ders çalışacağım"

Tatilde kitap okuyacağını söyleyen Miray Azman, "Dönem boyunca etkinlikler yaptık, ders işledik ve beden dersine çıktık. Hayat bilgisi, Türkçe, matematik, beden dili ve müzik derslerini gördük. İngilizce ve matematiği seviyorum. Tatilde ders çalışacağım. Kitap okuyacağım. Dışarıda oyunlar oynayacağım." diye konuştu.

Elif Naz Aslan ise "Tatilde kitap okuyacağım. Ders çalışacağım. Oyunlar oynayacağım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler