Türkiye ile Kürdistan arasında yeni sınır kapısı açılıyor

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında açılması planlanan yeni sınır kapısı çalışmaları kapsamında faaliyetlerine devam eden Derecik (Rûbarok) Belediyesi yol yapım çalışmalarında son aşamaya geldi.

Ekleme: 18.01.2023 23:47:20 / Güncelleme: 18.01.2023 23:56:33 / Güncel
Destek için 

Konu hakkında Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Hakkari-Derecik Bedediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, “Sınırdaki tüm çalışmalar tamamlandı. Şimdi diğer tarafı (Kürdistan Bölgesi) bekliyoruz. Diğer taraftaki kabinlerin kurulmasını ve kapıdaki geçişlerin başlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Turizm ve gümrük ofislerinin kurulması için iki tarafta da çalışmalar devam ediyor. Kürdistan Bölgesi tarafından zemin tesviye edildi ve hava şartları engel teşkil etmezse ofis binaları kısa sürede tamamlanacak.

Turist geçişleri için yapılan çalışmalara öncelik vereceklerini dile getiren Mêrgesor Kaymakamı Gafur Ahmed, “Kapının 2 iki ay içerisinde açılması planlanıyor” diye konuştu.

Sınır kapısının internet ve elektriği Türkiye tarafından sağlanacak. Kürdistan Bölgesi tarafından yapılacak 13 kilometrelik yolun 7 kilometrelik kısmı asfaltlanmaya hazır.

Sınır kapısındaki işlerin birçoğunun tamamlandığını belirten Mühendis Rızgar Cemil, “İşlerin yüzde 70’i bitti” ifadelerini kullandı.

Bu kapının açılmasına 15 Ağustos 2018 tarihinde karar verilmişti.

Rudaw