Yeni ürüne rağbet artınca ikinci el eşyacılar stoklarını artırdı!

Bingöl’deki ikinci el eşyacılar, halkın son zamanlarda yeni ürün aldığını, bu nedenle ikinci el eşyalarını sattıklarını, bunun da spotçularda eşya yoğunluğuna neden olduğunu belirtti.

Ekleme: 18.01.2023 18:15:10 / Güncelleme: 18.01.2023 18:15:10 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl’de yaklaşık 25 yıldır ikinci el eşya satıcılığı yapan Murat Bulmuş, ikinci el piyasasında tek taraflı bir canlılık olduğuna dikkat çekti.

Bulmuş, piyasada sıfır ürün alımların arttığını ancak buna anlam veremediklerini belirterek buna karşın ikinci elde satışların büyük oranda düştüğünü söyledi.

Genel olarak bütün ev eşyasını sattıklarını ifade eden Bulmuş, özellikle ailelere hitap ettiklerini, bunun yanı sıra memurların da ikinci el eşyayı tercih ettiğini kaydetti.

Sıfır ürünlerin çok pahalı olmasından dolayı ikinci el ürünlerin tercih edildiğini söyleyen Bulmuş, "İkinci el eşyanın tercih edilme sebebi maddi sebeplerdir. Çünkü sıfır eşya ile ikinci el eşya arasında neredeyse yüzde 300 fark var. En çok tercih edilen ürünlerimiz, buzdolabı, çamaşır makinesi, çekyat ve kanepe olduğunu söyleyebiliriz. Elimizdeki beyaz eşyaları almadan önce servis kontrolünden geçiriyoruz ve ondan sonra dükkâna getiriyoruz. Ürünlerimize en az 6 ay kadar garanti verip garanti sürecinde ise her türlü arızada servis desteği sunuyoruz. Gerekirse değiştirme imkânı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sıfır ürünlere aşırı bir talep var"

Vatandaşa ikinci el eşya alırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Bulmuş, "Eşya alırken temizliğe dikkat edilmeli, bizler de eşyanın temizliğine önem vermekteyiz. Alacağımız ürünleri en az üç kişi kontrol ettikten sonra getiriyoruz. Eşyalar kontrolleri yapıldıktan sonra temiz ve sağlam bir şekilde müşteriye sunuluyor. Memurlar tayin döneminde genelde ilgi gösterir sektöre. Yerelde de ikinci el eşyaya rağbet oluyor." dedi.

Son zamanlarda halkın, genel itibariyle sıfır eşya alımına yöneldiğini belirten Bulmuş,  "Herkes sıfır ürün alınca ikinci el ürününü satıyor. Satışımız şu an yüzde beşlerde ama dışardan ikinci el eşya alımımız yüzde 100'ü geçmiş durumda ve buna yetişemiyoruz. Bir günde aldığımız eşyaları iki üç günde bitiremiyoruz. Şu an dışarıdan alım var ancak dışa satışımız hemen hemen yok. Sıfır eşyaya aşırı bir talep var ama bunu anlamış değiliz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)