Bingöl’ün Yedisu ilçesinde ikamet eden vatandaşlar sorunlarına çözüm bekliyor

Yedisu’da ikamet eden esnaf ve vatandaşlar ilçenin ekonomi, yol, sağlık sorunlarının olduğunu söyleyerek ilçede sosyal hayat noktasında temel hayat fonksiyonlarının işlenmediğini dile getirdi.

Ekleme: 17.01.2023 11:55:12 / Güncelleme: 17.01.2023 11:58:29 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl’ün Kuzey ilçelerinden olan Yedisu ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, ilçedeki sorunlarını İLKHA ’ya konuştu.

“Yedisu kışın çekilecek dert değil”

Yedisu halkından olan Servet Aydıncı, “36 yaşındayım ve bildim bileli Yedisu hep aynı, hiç gelişme yok. Altyapı ve sosyal alanlar yok. Doğduğumuzdan beri yollar için ha yapılacak ha yapılacak deniyor ancak bir türlü yapılmadı. Özellikle köy yolları daha sıkıntılı. Kışın çekilecek dert değil. Kışın yollarımız çok sıkıntılı, bu konuda kim sorumlu ve kimler işini yapmıyor bilemiyorum. Sağlık konusunda bir doktorumuz var bir sağlık ocağı, ancak kan tahlili bile yapacak durumda değiller. Ağır hasta olunca kışın yetişmemiz imkânsız. Sağlık konusunda sıkıntı çekiyoruz. Gençlerin iş imkânı yok. Köylerde hayvancılık yapılıyor, ilçede başka iş imkânı yok.” şeklinde konuştu.

“Yedisu esnafı olarak bazen siftah yapamadan kapatıyoruz”

Market işletmecisi Abdurahman Ceman, “Yollarımız Bingöl, Erzurum ve Erzincan. Elâzığ-Kığı yolu çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 12 yıldır daha bir şey yapıldığı yok. Sağlık ocağında ise bir doktor var, sağlık ocağında veya hastanede film ve röntgen çekilemiyor, cihazlar yok. Bir kan tahlili için buradan Erzurum’a veya Erzincan’a gidiyoruz. Yetkililer söz verdiler yol yapımı için ancak üstten bir serpme yapıp bıraktılar. Esnaf olarak vallahi bazen siftah yapmadan gidiyoruz. Caddeler boş, bir şey yapılmıyor ki buraya. Hiçbir yatırım yok.” İfadelerini kullandı.

“Esnaf olarak bir şey yapamıyoruz”

Esnaftan, Ersin Genç, “Yedisu ilçemiz doğallığıyla güzel bir yer. Yedisu’nun biraz yol sorunu var. Bunun çözülmesi lazım. Esnaf olarak bir şey yapamıyoruz. Hayat şartları zor, ufak bir ilçedir bir esnaf burada ne yapabilir ki? Ama yine de şükretmemiz lazım. Sağlıkçılarımız çok iyi imkânları nispetinde çalışıyorlar. En önemli sorun yol sorunudur o da çözümü bulunur.” dedi.

“Yedisu’nun her şeyi sorun”

Bir başka esnaf ise, “Yedisu’nun her şeyi sorun. Yolu ve hastanesi sorunlu. Bir kan testi için Bingöl veya Karlıova’ya gidiyoruz. İş imkânı kesinlikle yok, bulamazlar. Eğitim durumu ise kırsala nazaran daha iyi. Milletin alım gücü yok. İlçe kendini çeviremiyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)