Bingöl FM 2023 yılı yeni yayın dönemi yayın akışını kamuoyuyla paylaştı

Bingöl’ün köklü radyolarından olan Bingöl FM çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılı yeni yayın akış programını dinleyicisiyle paylaştı.

Ekleme: 16.01.2023 12:45:05 / Güncelleme: 16.01.2023 12:46:24 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Bingöl FM, yeni yayım dönemi ile ilgili yayın akışının detaylarını duyurdu.

Yayın türü eğitim kültür olan Bingöl FM, dil olarak Zazaca, Kürtçe ve Türkçe yayınlar yapıyor.

Bingöl FM genel yayın yönetmeni Ahmet Becerikli, yeni yayım dönemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Yayım politikamız insani ve İslamidir”

Becerikli, “Öncelikle radyomuzun yurt içi ve yurt dışındaki gönül dostlarımızı selamlıyoruz. Bingöl FM olarak sadece sesli yayım değil birçok alanda özellikle Zazaca yayımlarımızın uluslararası arenada boy göstermesi ve sempozyumlarda örnek çalışmalar olarak kitaplara konu olması bizi sevindirmiştir. İlke olarak insani ve İslami bir yayım politikası içerindeki duruşumuzdan asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz inşaallah. Bingöl FM olarak radyoculuğun sınırlarını zorladığımızın farkındayız. Radyoculuğun yanında yazılı ve görsel argümanlarımızla da dinleyicilerimizin ve takipçilerimizin gönüllerinde yer edinme gayreti içerisindeyiz. Bingöl FM ve Çolig tv kanallarımızla da görsel medya olarak prodüksiyon alanında da hizmet vermekteyiz. Yerel bir TV kanalı gibi işleyen YouTube kanallarımıza olan teveccüh her geçen gün artmaktadır. Buradan takipçilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlmi ve kültürel yayımlarıyla 102.0 frekansında Bingöl'de yayın yapan Bingöl FM’in yeni programlarından biri de “Bingöl Basınında Bugün” programıyla yerel gazeteleri okuyacak.

“Yerel basını önemsiyoruz”

Yerel basının önemine vurgu yapan Becerikli, “İlimizde vuku bulan olay ve gelişmelerden şu veya bu şekilde haberdar olamayanlar, Bingöl’de çıkan yerel gazeteleri veya haber sitelerini ziyaret etme fırsatı ve imkânı olmayanlar bize kulak versin. Yerelde olup bitenlerden haberdar olmak adına bu çalışmayı uygun gördük. Önceki yıllarda da yerel gazeteler radyomuzda okunuyordu. Yeni yayın dönemimizde ‘Bingöl basınında bugün’ programımızı tekrardan yayıma vereceğiz. Radyomuz programcılarından Gazeteci yazar Ömer Aşkın’ın sunacağı programımızda hem haberler okunacak hem de haber analizleri yapılacaktır. Radyoculukta Bingöl’ün sesi olma gayreti ve gayesi olan radyomuz Bingöl FM olarak siz değerli dinleyicilerimiz için yeni yayın dönemimizde yeni hazırladığımız programlarımız devam edecek. 2023 yılı itibariyle hafta içi saat 10.00’da yerel gazete ve yerel sitelerden derlediğimiz haberlerle siz değerli dinleyicilerimizin karşısında olacağız” ifadelerine yer verdi.

Becerikli, “Yerel basınımızı önemsiyoruz, yerel gazetelerimize değer vermeliyiz, onlar bizim sesimiz. Ulusal pazara endeksi çalışmak yereli güçlü kılmaz, ilimizde gelişen olayları takip edebilme, ne olup bittiğinden haberdar olma adına yerel basın oldukça önem arz etmektedir. Eğer yerelde sesimizi gürleştirmek istiyorsak yerel Basına kulak vermeli haberlerini takip etmeliyiz. İlimizde vuku bulan hadiselere karşı duyarlı olmalı ve haberdar olmamız gerekiyor. 2023 yılı programlarımızı bilahare dinleyicilerimizle paylaşacağız inşallah.” İfadelerini kaydedildi.

“Üç farklı dilde programlarımız olacak”

Farklı dillerde zengin içerikli programların olacağını söyleyen Becerikli, “Zazaca, Kürtçe ve Türkçe programlarımızın alt yapısını tamamladık. Zazaca da Molla Bayram Sönmez hocamız ile mefte cennet (cennetin anahtarı) ve Ahmet Cana hocalarım ile derse hadis (hadis dersleri) programlarımız yeni yayın dönemimizin Zazaca programlarıdır.  Türkçe ’de Tahir Gündüz hocamız ile Tefsir dersleri programımız yine yeni yayım dönemi programlarımızdandır. Çocuk psikiyatristi Uz. Dr. İbrahim Zeyrek ve Hüseyin Aşan hocalarımızla Risale-i Nur’dan kesitlerin olduğu ‘Nurdan Muhabbet’ programımızla iman hakikatlerine tekrardan vakıf olacağız. Bu programlarımızın yanında ‘Gündem Özel’ programlarımız ile spontane gelişen olayları sıcağı sıcağına işleyeceğimiz programlarımız olacak. Yine ‘Çapakçur’un Sesi’ programımız ile ilimiz STK, kurum, mahalle ve köy muhtarları ve öne çıkan farklı oluşumlarının yöneticileri ile ilimizi daha yakından tanımış olacağız. Ayrıca, hafta içi her gün istek saati programı ile evrensel müzik anlayışı ile çok dilli eserlerimizle duygularınıza tercüman olacağız. Her gün güncel haberlerle Rehber TV’den sabah ve akşam olmak üzere ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri aktaracağız. Yeni yayım dönemimizin hayırlara vesile olmasını dileriz.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)