Bill Gates yine sentetik eti savundu: "Zamanla çok iyi gelecek"

Sentetik ete verdiği destekle bilinen Bill Gates, bu ürünlerin geleceğiyle ilgili konuştu. Milyarder işinsanı, sosyal medya platformu Reddit'te 11 Ocak'ta düzenlenen Bana İstediğini Sor (Ask Me Anything) etkinliğinde yapay etlerin pazardaki payının şimdilik küçük olduğunu ancak ileride tüketiciler için "çok iyi bir seçenek" konumuna geleceğini iddia etti.

Ekleme: 15.01.2023 23:32:55 / Güncelleme: 15.01.2023 23:37:09 / Sağlık
Destek için 

Gates ayrıca Beyond Meat ve Impossible Food gibi vegan gıda üreticilerinin ve Upside Foods gibi laboratuvarda et yetiştiren firmaların hayvansal gıda tüketimini azaltma yolunda çok önemli olduğunu ifade etti.

Bill Gates'ten zengin ülkelere çağrı: Yalnızca sentetik sığır eti yiyin

Bill Gates hayır işleri için sahip olduğu her şeyi satacağını söyledi. Vejetaryenlik ve veganlık gibi yaklaşımları "harika" diye niteleyen Gates, buna rağmen çoğu insanın menülerinden eti çıkarmayacağını savundu. Gates bu yüzden et tüketimini azaltmak için ete alternatif ürünler gerektiğini ifade etti ve ekledi:

"En yoksul 80 ülkenin sentetik sığır eti yiyeceğini sanmıyorum. Tüm zengin ülkelerin yüzde 100 yapay ete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunların tadının zamanla daha da iyi olacağı iddia ediliyor."

Canan Karatay: "Yapay et faşizmdir"

Canan Karatay,  yapay et konusu hakkında açıklamada bulunmuştu. Yapay et için ‘yalandır, dolandır’ diyen Karatay sözlerine şöyle devam etmişti: "Tamamen insanların çoğalmasını engellemek, yok olmasını sağlamaktır. Resmen bizi kendilerine bağlamak için... Bu faşizmdir, size 'çok iyi davranıyorum' der arkadan vurur."

Kemal Özer: "İnsanı yönetmek istiyorlar."

Kemal Özer ise yapay et konusunda şu ifadeleri kullanmıştı: "Koronasından karbon salınımına, aşısından yapay etine, herkesi diplomalı yapmaktan, hazır gıdaya dek dayatılan ne kadar gündem varsa, hepsi insanı/insanlığı yönetmek için."

Yararlanılan Kaynak: Independent Türkçe