HÜDA PAR Adana İl Başkanı Demir'den uyuşturucu uyarısı

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı tarafından madde bağımlılığına yönelik düzenlenen basın açıklamasında uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kalındığına dikkat çekildi.

Ekleme: 13.01.2023 18:10:06 / Güncelleme: 13.01.2023 18:11:00 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her geçen yıl madde kullanımının yaygınlaştığını ve madde kullanım yaşının gittikçe düştüğü belirtilen açıklamada, madde kullanımıyla ilişkili olarak meydana gelen olayların ve işlenen suçların da paralel olarak arttığı vurgulandı.

Fethullah Beyazçiçek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını HÜDA PAR Adana  İl Başkanı Salih Demir okudu.

Demir, "Madde kullanımının artmasının önüne geçilmesi ve kullanımın ortadan kaldırılması adına çözüme yönelik çalışmaların ise ciddi anlamda sönük kaldığını, bu hususta kendisinden çalışma beklenen kurumların ise sorumluluklarını yeterince yerine getirmediklerini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu kullanımının hızla yayılması, operasyonların amacına ulaşamadığını göstermektedir"

‘Bunun yanı sıra devletin karar alıcı mekanizmaları da belirlenen sorunlar ve çözüm yöntemlerine ilişkin yeterince kararlı ve istikrarlı politikalar geliştirememiştir’ denilen açıklamada, Demir şunları kaydetti:

"Bu bağlamda her ne kadar uyuşturucuyla mücadele adı altında çalışmalar kapsamında operasyonlar yapıldığından ve çeşitli rakamlar verilerek başarıdan bahsedilse de uyuşturucu belasının aynı hızla yayılması ve bu pisliğin pençesine düşen gençlerimizin, vatandaşlarımızın sayısının her geçen gün artması aslında operasyonların amacına ulaşamadığını göstermektedir. Böylesi bir ortam ve vaziyette, halkımızın uyuşturucuyla hakkaniyetli ve samimi bir şekilde mücadele edildiği hususundaki kafa karışıklığının oluşması normal olmakla birlikte, yetkililerce halkımıza bu kafa karışıklığını ortadan kaldıracak tatmin edici çalışmalar yapmalıdır."

"Halkımız, uyuşturucu ile mücadele konusunda daha samimi adımlar atılmasını istemektedir"

Toplum tarafından uyuşturucu ile mücadelede daha aktif bir yargılama ve cezalandırma sistemi istendiğini ifade eden Demir, kurumları göreve davet ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkımız, uyuşturucu ile mücadele konusunda daha samimi adımlar atılmasını ve sadece torbacı diye tabir edilen ve sokaklarda satıcılık için istismar edilen kişilerin değil, bu işi organize eden, satımını ve sevkini sağlayan ve onca istihbarat ve emniyet ağına rağmen bu maddeleri rahatlıkla nakledebilen kişilerin göz altına alınıp yargılanmasını ve cezalandırılmasını istemektedir. Bu çerçevede siyasi çevre ayrımı yapmaksızın Adana’mızı temsil eden tüm milletvekillerine, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, bürokratlarına topyekün çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki; Üzerinize düşen görevi yapın ve Adana’mızın uyuşturucu ile anılmasının hep birlikte önüne geçin. Bunların yanı sıra Diyanet camiasına, eğitim camiasına ve sosyal alanda çalışmaları kendine amaç edinmiş STK’lara da büyük görevler düşmektedir. Sizler halkın arasındasınız. Onların sorunlarına birinci dereceden müdahale imkanınız bulunmaktadır. Gerekirse sokaklara inin, mahalle mahalle ev ev gezin ve bu gençlerimizi, pırıl pırıl insanlarımızı bu maddenin pençesinden kurtulması için gayret sarf edin."

'Yapılan araştırmalara göre uyuşturucu kullanım yaşı 11’lere düşmüş. Henüz daha çocukken uyuşturucuya bulaşmanın izahını yapabilir misiniz?' diye soran Demir, "Çocuklarımız ellerimizden kayıp gidiyor, onlara lütfen sahip çıkalım. Tüm bunları hep birlikte, toplumun huzurunun, özelde de ailenin yok olmasına, zarar görmesine sebep olan madde kullanımına karşı duyarsız ve sağır kalınmasının, yakın gelecekte onulmaz yaralar açabileceğini ve ciddi toplumsal olaylara sebebiyet verebileceğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu anlamda da ailelerimize de büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımıza bu gibi kirli işlerden gelen kazançların haram olduğunu da hatırlatarak, bu işin ilk başta kârlı bir işmiş gibi görünse de aslında pek de öyle olmadığını, insanların hayatlarını kararttığını, ailelerin dağıldığını, gençleri zehirleyip hayattan kopardığını anlatmalıyız. Ayrıca bu gibi işlere meyledenlere neler olduğunu ve akıbetlerinin ne kadar hazin olduğunu gösterelim. Çocuklarımızı ihmal etmeyelim ve onlara sahip çıkalım. Bu bağlamda, HÜDA PAR olarak, gerek bahsini ettiğimiz tüm sorunların çözülmesi kapsamında çeşitli girişimlerde bulunarak gerekse de gençlerimizi ve ailelerimizi kurtarmak adına üzerimize ne düşüyorsa yaparak, gerekli adımları atacağımızdan halkımızın şüphesi olmasın." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler