Malatya’da toplumun değerlerine aykırı programlara tepki

Malatyalılar, bir firma tarafından düzenlenmek istenen programa davet edilen kişilerin, toplumun değerlerine aykırı olan cinsel sapkınlıkla anıldığına dikkat çekerek söz konusu programların iptal edilmesini istedi.

Ekleme: 12.01.2023 18:50:07 / Güncelleme: 12.01.2023 18:50:07 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya Yeni Camii meydanında bir araya gelen vatandaşlar, konser adı altında düzenlenmek istenen programa ve programa davet edilen kişilere tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitimci-Yazar Hamza Atlı, mayası İslam’la yoğrulmuş bu mümtaz toplumun değer yargılarına adeta savaş açan birtakım ahlaksız programların ve organizasyonların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Malatya’da LGBT’i neslinin oluşturmak istendiğini ve bu tür programların halkı kaosa ve kargaşaya teşvik ettiğini ifade eden Atlı, Malatya halkı olarak daha önce de sinema festivallerinde cinsiyetsiz ödül adı altında düzenlenmek istenen küresel yıkım projesi LGBT reklamının yapılmasına da üzülerek şahit olduklarını anımsattı.

"Taşkınlık ve kaos ihtimallerin neden zemin hazırlanmaktadır?"

Atlı, "Toplum olarak bu durum, geldiğimiz ve durduğumuz konum itibarıyla anne babalar olarak hepimizin vicdanlarını endişe ile rahatsız etmektedir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi en son şehrimizde birtakım sapık ve eşcinseller tarafından düzenlenmek istenen ahlaki değerlerimizi hedef alan programlar için gerekli izinlerin alınmaya çalışıldığını duyduk. Şimdi soruyoruz? Malatya gibi muhafazakâr bir şehirde özellikle seçim öncesi halkın dini ve ahlaki duygularını tahrik ederek oluşturulmak istenen provokasyonlarla meydana gelebilecek taşkınlık ve kaos ihtimallerine (verilen izinlerle) neden zemin hazırlanmaktadır? Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmuştur: ‘Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.’ Bizler kalbimizle buğz edip dilimizle uyarılarda bulunurken, bu güzel şehri yöneten yetkililerden bu rezilliği elleriyle düzeltmelerini bekliyoruz. Aksi halde Allah katında da toplum nezdinde de alınlara sürülecek bu kara lekenin taşıcıları olacaklarını buradan beyan ediyoruz.” diye konuştu

“Malatya’mızda LGBT nesli oluşturulmak isteniyor”

 

Atlı, “Duyguları, Cumhurbaşkanımız tarafından ‘’dindar nesil’’ söylemleriyle şaha kalkan Malatya’mızda adeta LGBT nesli oluşturulmak istenirken yerel dinamiklerin sessiz kalmaları, gay toplantılarına çanak tutulması kimlerin kime karşı kimlerle olduğu sorusunu sordurtmadan umarız yapılmak istenen organizasyonlar iptal edilir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşehrilerimizi sağduyuya, yetkilileri de göreve davet ediyoruz.” çağrısında bulundu. (İLKHA)