ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Kalkan: Seçmeli dersler için MEB, Diyanet başta olmak üzere veliler ve STK’lar seferber olmalı

Temel Dini Bilgiler derslerini seçme sürecinin ocak ayında sona ereceğini hatırlatan ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, öğrencilerin bu dersleri almaları için, MEB, Diyanet başta olmak üzere velilerin ve STK’ların seferber olmasını istedi.

Ekleme: 12.01.2023 16:35:07 / Güncelleme: 12.01.2023 17:00:18 / Eğitim / Siirt Haberleri
Destek için 

Öğrenciler “Din, Ahlak ve Değerler” başlığı altında yer alan Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler gibi 3 dini dersi seçebiliyor. Bu dersleri seçen öğrenciler, ortaokulda Temel Dini Bilgiler dersinde; Müminlerin Özellikleri, Nezaket, Ahlak, Temizlik, Namaz gibi başlıklarla manevi donanımını sağlayacak.

ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Kalkan, bütün öğrenci velilerinin din dersleri konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini, bu hususta Milli Eğitim Bakanlığı’na büyük vazife düştüğünü ifade etti.

"Günümüzde sanal medyayla kuşatılan gençlik için dini dersler çok önemli"

“Din, Ahlak ve Değerler” başlığı altında yer alan Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler gibi seçmeli derslerin tercihinin 20 Ocakta son bulacağına dikkat çeken Kalkan, "Gençlerin ve öğrencilerin iyi ahlaklı bir şekilde yetişebilmeleri için Kur’an-ı Kerim'i ve Peygamberimizin hayatını iyi bilmelerinin önemi çok büyüktür.  Bu dersler, özellikle okullarda 10 öğrencinin başvuru yapmasıyla 10 dilekçe yeterli oluyor. Günümüzde sanal medyayla kuşatılan gençlik için bu iki dersin önemi daha da artıyor. 'Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı' bu iki ders oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

"Diyanet İşleri Başkanlığı hutbelerde dini derslerin önemini vurgulanmalıdır"

Her anne ve baba kendi evlatlarının kendine yakışır bir şekilde yetişmesini istediğine dikkat çeken Kalkan, "Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı seçilerek çocuklar daha küçük yaşlarda bu derslerle tanışmalı. Bu nedenle MEB ve Diyanet başta olmak üzere veliler ve STK’lara büyük görev düşüyor. Bu konuda toplum bilgilendirilmeli ki veliler çocukları için bu dersleri seçebilsinler. Bazı bakanlıklar bir şeyin toplumda yayılması için medya aracılığı ile nasıl reklamlar yapıyorsa aynı şekilde seçmeli derslerle  ilgili tanıtım yapılmalı. Diyanet'te Cuma günleri hutbelerde seçmeli derslerin önemi vurgulanmalıdır. STK temsilcileri de gerek basın açıklamaları, gerek şuurlandırma faaliyetleriyle toplumu bilinçlendirip bu dersleri ön plana çıkarmaları gerekir." dedi.

"Özel okullarda okuyan öğrenciler de bu derslerden mahrum bırakılmamalı"

Sadece devlet okulları değil özel okullara giden öğrencilerin de “Din, Ahlak ve Değerler” başlığı altında seçmeli derslere ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Kalkan, "Bazı özel okular daha çok akademik kaygı nedeniyle dini seçmeli dersleri 2'nci plana atabilmektedirler. Tabi bu doğru bir davranış değildir. Nasıl devlet okullarındaki öğrencilerin bu dersleri almaya hakkı varsa özel okula giden öğrencilerin de bu dersleri almaya ihtiyacı var. Devletin müfredatı herkes için geçerlidir. " diye belirtti. (İLKHA)