Babacan: İmam hatip liseleri kapatılsın diye bir propaganda var!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Eğitim Eylem Planı Lansmanı'nda açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 09.01.2023 12:54:19 / Güncelleme: 09.01.2023 12:58:51 / Güncel
Destek için 

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

İnsan gelişimi demek, ülke gelişimi demek. O yüzden örgün eğitim sistemini 3 yaşında başlatacağız. Bazı ailelerin 3 yaş için tereddütleri varsa diyeceğimiz bir şey yok. Ama onlara da iyi bilgi vermemiz gerecek. Biz doğrusunun bu olduğuna inanıyoruz.

Temel eğitim sürecini 3+4+5+3 olarak yeniden yapılandıracağız. Bazı aileler 3 yaşında çocuklarının eğitime başlamasını istemeyebilir. Okul öncesi eğitimin ilk 2 yılını isteğe bağlı, 1 yılını zorunlu yapacağız. Ardından 12 yıllık zorunlu eğitimi devam ettireceğiz.

Biz okul öncesi eğitimin ilk iki yılınız isteğe bağlı sonraki bir yıl, şu an anaokulu dediğimi yıl, ise zorunlu olacak. Biz insan yetiştireceğiz, robot değil. Yoksa robot sektörü de çok hızlı gelişiyor. Yapay zeka da neler yapıyor. İşte biz o yapay zekayı üreten beyinlerin bizden çıkmasını istiyoruz.

Her öğrencimizi kendi dilimiz dışında iki dille eğiteceğiz. Biri yabancı dil, diğeri kodlama dili.

Üniversitelerimizi özgürleştireceğiz. Türkiye'nin en parlak yıllarında dünya sıralamasında ilk 500'e giren birçok öğrencimiz vardı. Türkiye'nin geldiği o nokta kıymetliydi, arkasında sebepler vardı. Çok daha iyisini başaracağız.

Ne zamanki üniversiteler baskı altına alındı. İlk 500'de öğrencimiz kalmadı. Eğer YÖK'ü kaldıracağız. Bunu Altılı Masa'ya da götürdük. Anayasamıza da girdi.

Çocukların ders sırasında baygınlık geçirdiğini öğreniyoruz. Öğreniyoruz ki çocuklar aç. O yüzden eğitim de fırsat eşitliği diyoruz. Eğitimde adaletsizliğin can yaktığı günlerdeyiz. Biz çocuklarımızın bizlerden daha iyi bir hayat yaşamasını istiyoruz. Bunun için de fırsat eşitliği çok önemli.

Bir kart çıkartacağız: Adı, Eğitim Destek Banka Kartı. Maddi ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitim harcamalarını bu kartla yapmasını sağlayacağız. Öğrencimiz yetişkin olana kadar da bu kartı velisine vereceğiz.

Özel okullarda ücretsiz öğrenci kontenjanlarını düzenleyerek devlet tarafından destek vereceğiz.

İmam hatip liseleri kapatılsın diye bir propaganda var. Burada durun bakalım. Kapatma yok. Biz imam hatip liselerini zorunlu hale getiren uygulamalara son vereceğiz.