DEVA Partisi genel başkanı Babacan'dan altılı masanın adayına ilişkin açıklama; aday kim olacak?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.. Babacan, varsayım olarak kendisinin aday gösterilmesi halinde bu göreve hazır olduğunu belirtti.

Ekleme: 03.01.2023 23:20:28 / Güncelleme: 03.01.2023 23:29:04 / Güncel
Destek için 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

6'lı Masa'dan ortak aday çıkmazsa dünyanın sonu değil ama kötü olur.

"6'lı Masa'da birbirimizin söylediklerine dikkat ediyoruz. Şu var ki, 6'lı Masa'dan ortak aday çıkmazsa dünyanın sonu değil ama kötü olur. Biz baştan beri tek adaydan yanayız. Biz iç istişare sürecimizi henüz tamamlamadık. En büyük parti diye tanımlıyorsunuz ama asıl rakamlar sandıkta çıkacak. 

Biz hiçbir siyasi partiyle adaylar konusunda, olası isimler konusunda 'olur' ya da 'olmaz' demiyoruz. 6'lı Masa'da hiçbir isimle ilgili olumlu/olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. 6'lı Masa böyle bir mutabakata varırsa hem seçilebilme sorunu olmaz hem de en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok. Bizim öncelikle ortak yönetim modeli ve geçiş yol haritasında mutabık kalmamız önemli. Seçilecek cumhurbaşkanı yetkilerini nasıl kullanacak, 6'lı masa ile mutabakat nasıl olacak bunlar etraflıca hazırlanıyor. 6'lı Masa'nın mutabakat ruhu var. Onun için dikkat ederseniz bizden hiçbir açıklama yapılmadı. Benim görüşüm şahsi görüş olmamalı. Partide çok kıymetli insan kaynağımız var. Ortada dolaşan genel başkanlar var, belediye başkanları var, bir de toplumda dillendirilen isimler var. Topu topu 15-20 kişilik isim havuzu var.

Ortak aday 6 genel başkandan biriyse zaten işimiz çok kolay. Ama dışarıdan aday olması durumunda ortay adayımızın görüşlerine çok saygılı oluruz. Demokrasiye inansın, özde demokrat olsun, kucaklayıcı olsun, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olsun."  ifadelerini kullandı