İşgal güçleri balıkçılara saldırdı!

İsrail işgal rejimine ait deniz güçleri , Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin açıklarında Filistinli balıkçıların teknelerine otomatik silahlarla ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdı.

Ekleme: 03.01.2023 19:41:42 / Güncelleme: 03.01.2023 19:49:41 / Dünya
Destek için 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre askeri botlara yığılan işgalci askerler Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin açıklarında, kıyıya yakın bölgelerde Filistinli balıkçılara otomatik silahlarla ateş etti ve ardından da üzerlerine göz yaşartıcı gaz bombaları attılar. 

Wafa haber ajansının verdiği haberde, kuzeydeki El-Vaha ve Es-Sudaniyye bölgelerinde saldırı düzenlendiği ancak herhangi bir yaralanma olayından söz edilmediği belirtildi.

Haberde işgal rejiminin deniz güçlerinin balıkçılara saldırdığı esnada yine işgal rejimine ait askeri uçakların da Gazze'nin üzerinde uçuş yapmasının dikkat çektiği ifade edildi. 

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

 Filistin Enformasyon Merkezi