Sri Lanka Türkiye ile işbirliğine ilgi duyuyor!

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, ülkesinin Türkiye ile savunma sanayisi alanında işbirliğine ilgi duyduğunu belirtti.

Ekleme: 02.01.2023 20:06:14 / Güncelleme: 02.01.2023 20:10:17 / Dünya
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 27 Aralık'ta güven mektubunu sunarak görevine başlayan Sri Lanka'nın yeni Ankara Büyükelçisi Dissanayake, iki ülke ilişkileri hakkındaki sorularını yanıtladı.

Dissanayake, ülkelerimizi birbirine yakınlaştırmak ve işbirliğimizin karşılıklı gelişimine katkıda bulunmak için kullanmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

Sri Lanka Dışişleri Bakanlığına 1996'da katıldığını, Tokyo, Stockholm ve Roma'daki büyükelçiliklerde görev yaptığını kaydeden Dissanayake, Sri Lanka'nın Şanghay Başkonsolosluğu ve Vietnam Büyükelçiliği yaptığını söyledi.

Büyükelçi Dissanayake, Dışişleri Bakanlığına katılmadan önce de Güney Asya Felaket Bilgi Ağında (SADKN) koordinatörlük yaptığını ve çeşitli çevre sivil toplum kuruluşlarında çalıştığını kaydetti.

Türkiye-Sri Lanka ilişkilerinin Osmanlı Devleti döneminde 1864'te başladığını ifade eden Dissanayake, 1948'de Sri Lanka'nın bağımsızlığının ardından iki ülke diplomatik ilişkilerinin kurulduğunu söyledi.

Dissanayake, bu yıl Sri Lanka'nın bağımsızlığının 75. yılı ve Türkiye'nin bağımsızlığının 100. yılı olduğunu, iki ülkenin de diplomatik ilişkilerinin 75. yılını kutlayacağını söyledi.

Büyükelçiliklerin karşılıklı olarak yaklaşık 10 yıl önce açıldığını kaydeden Büyükelçi, iki ülkenin çeşitli işbirliği anlaşmaları imzaladığını dile getirdi.

(AA)

Etiketler: