Batmanlı öğrenciler TÜBİTAK’ta Türkiye ikincisi oldu

"TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması" final sergisinde Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Mercan Yılmaz ve Hazal Zehra Aksak, hazırladıkları proje ile matematik alanında Türkiye ikincisi oldu.

Ekleme: 02.01.2023 16:35:05 / Güncelleme: 02.01.2023 16:35:05 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen “Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması” final sergisi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımı ile Ankara’da gerçekleşti.

Bu yıl ilki düzenlenen yarışma kapsamında matematik alanına 177 proje başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucu finale 15 proje davet edildi. Finale davet edilen projeler içinde Batman Türk Telekom Anadolu Lisesinin iki projesi yer aldı.

Yarışma matematik alanında finalde yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Hazal Zehra Aksak ve Mercan Yılmaz’ın hazırladıkları "Tekrar Eden Dizi Biçimindeki Doğal Sayılar İçin Fermatın Küçük Teoreminden Yararlanılarak Genel Bir Bölünebilme Kuralı Bulunması" projesi Türkiye ikincisi olarak derece aldı.

Aynı yarışmaya Çevre ve İklim Değişikliği alanında katılan Batman Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Yahya Onat, "Hidrojen Yakıt Pili İçin Gerekli Hidrojenin Üretimine Yönelik Perlit Destekli Katalizör Geliştirilmesi" projesi ile yarışmadan teşvik ödülü aldı.(İLKHA)