Açıktan akan lağım suları mahalle halkını tedirgin ediyor

Muş merkeze bağlı Güzeltepe Mahallesi sakinleri, Alparslan Üniversitesi'ne ait kız öğrenci yurdundan açıktan akan lağımlar nedeniyle hayvanlarının telef olduğunu, kendilerinin ise risk altında olduklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundular.

Ekleme: 02.01.2023 11:10:14 / Güncelleme: 02.01.2023 11:15:26 / Güncel / Muş Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle daha önce köy statüsünde bulunan, sonrasında ise belediye sınırlarına dahil edildiği için mahalleye dönüşen Güzeltepe Mahallesi’nin sorunlarını yerinde görerek sorunun çözümü için yetkililere seslendi.

Sorunlarının çözümü için mahalle sakinlerinin kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu dile getiren Çağlayan, mahallenin sağlık açısından tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

Çağlayan, Alparslan Üniversitesi'ne ait kız öğrenci yurdundan akan lağım sularının mahallenin içinden geçtiğini belirterek bunun hem hayvanlara hem de mahalle sakinlerine zarar verdiğini ifade etti.

"Lağım suları mahallenin içinden akıyor"

Çağlayan, "Muş merkeze bağlı Güzeltepe Mahallesi’ndeyiz. Alparslan Üniversitesinin kız öğrenci yurdundan gelen lağım suları mahallenin içine akıyor. Dereden akan lağım sularından koyun, tavuk ve diğer hayvanlar içiyor. Bazı hayvanlar telef olurken, bazıları da şu an hasta. Mahalle sakinleri sürekli bu kokuyu çekmek zorunda kalıyor." dedi.

"Hiç vakit kaybedilmeden bu sorun çözülmeli"

Sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulunan Çağlayan, şunları söyledi:

"Buradan yetkililere hangi yüzyılda yaşadığımızı sormak istiyoruz. Eğitimin görüldüğü Muş Alparslan Üniversitesi’nde böyle bir manzarayla karşı karşıyayız. Buradan Belediye Başkanına, İl Sağlık Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne sesleniyoruz. Burada hepinizin ilgileneceği bir sorun var. Mahalle sakinlerimizin ve halkımızın talebi, bir an önce burada kanalizasyonun yapılmasıdır. Mahalleli bu işkenceden, bu eziyetten kurtulsun. Bu sudan içen birçok hayvan telef olmuş, hastalanan hayvanlar var."

"Yetkililer sorunlarımıza duyarsız"

Sorunlarının çözümü için kendilerine verdikleri destekten dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden mahalle sakinleri, yıllardır aynı sorunla boğuştuklarını söylediler.

Kokudan evlerinin pencerelerini açmadıklarını, bu lağım suyundan içen hayvanlarının telef olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerin sorunlarına duyarsız davrandıklarını ifade ettiler.

Çocuklarıyla birlikte sağlık riski altında olduklarını belirten mahalle sakinleri, bir an önce sorunun çözülmesini istediler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler