Şanlıurfa'da esnaf dükkânlarının üzerine çatı soldurma istiyor

Şanlıurfa'da esnaf, dükkânlarına çatı soldurması yapılmamasına tepki göstererek bir an önce sorunlarını giderilmesini talep ettiler.

Ekleme: 31.12.2022 15:35:11 / Güncelleme: 31.12.2022 15:35:11 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Eyyübiye esnafı, çatı soldurma sisteminin diğer dükkânlara yapıldığını fakat kendi dükkanlarının atlandığını söyledi.

Yağmur yağmasından dolayı ürünlerinin zarar gördüğünü ifade eden esnaf, yetkililere seslendi.

Çatı soldurmanın diğer dükkanlarına yapıldığına ama kendi dükkanlarına yapılmadığına sitem eden esnaf, belediyenin eksik bırakılan çatı soldurma sistemini tamamlamasını istedi.

"Malzemelerimiz ve yolda geçen vatandaşlar mağdur oluyor"

Salih Kaya

Çatı soldurmanın olmamasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden Salih Kaya, "Belediye eski çatı soldurmayı yıktırarak yeni bir soldurma yaptırdı; yetkililer bizleri boş geçtiler. Bizim dükkânın soldurmasını neden yapmadıklarını sorduk ama şu anlık yapamayacaklarını söylediler Buranın fotoğrafını Büyükşehir Belediyesine attım. Yetkililer aradım fakat ulaşamadım. Soldurma olmadığından dolayı malzemelerimiz zarar görüyor yoldan geçen vatandaşlar mağdur oluyor. Dükkânımıza soldurma yapılmasını talep ediyoruz. Yapmayacaklarsa kendi imkanlarımızla yapacağız. Bu şekilde çevreye kötü bir görüntü vermektedir. Yetkililerin yardımcı olmalarını istiyoruz. Kış ayındayız yağmur yağıyor. Yağmur yağıyor ve rezillik çekiyoruz. Bu cadde Eyüp Peygamber Camisi'ne en yakın olan ve vatandaşların camiye gitmek için en çok kullandıkları caddedir. Umarım belediye böyle bir görüntüyü kendilerine yakıştırmıyordur. Yağmur yağarken hem vatandaş hem de esnaf çok mağdur oluyor." dedi.

“Bizim dükkanlarına atladılar”

Halil Çiçek

Dükkanlarının ihale kapsamına alınmadığı için soldurma sisteminin yapılmadığını söyleyen Halil Çiçek, "İhale yapılırken sözde burası 'inşaat' halindeymiş. Burası inşaat olarak kalacakmış gibi bizleri hesaba almamışlar. 'Sizleri o zaman hesaba katmadık.' diyorlar. Buranın yapımı 2 aydır bitmiş durumda. Buraları bitirdiler ama bizim dükkanları atladılar." şeklinde konuştu.

"Eksik bıraktıkları yerleri tamamlamalarını istiyoruz"

Ahmet Çiçek

Çatı soldurmanın olmaması sebebiyle ürünlerinin yağışlı havada zarar gördüğünü belirten Ahmet Çiçek, "Görüldüğü üzere her taraf yapılmış durumda ama bizim eşyalar dışarıdadır. Yağmur eşyalarımızın üzerine yağmaktadır. İnsanlar geçerken ıslanıyor. Eşyalarımız dışarıda bulunduğu için ister istemez onlar da ıslanıyor. Bu konu ile alakalı yetkilerle görüştük ama söylemlerimize rağmen bizleri yok saydılar. Yetkililerden diğer dükkanları bitirdikleri gibi eksik bıraktıkları yerleri tamamlamalarını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler