Almanya, Çinli yolcular için Kovid-19 testini henüz zorunlu görmüyor

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, ülkeye Çin'den gelen yolculara Kovid-19 testinin zorunlu hale getirilmesinin "henüz gerekli olmadığını" söyledi.

Ekleme: 30.12.2022 17:53:59 / Güncelleme: 30.12.2022 17:53:59 / Dünya
Destek için 

Bakan Lauterbach, Berlin eyaleti Başbakanı Franziska Giffey, Charite Hastanesi üst yöneticileri Heyo Kroemer ve Martin Kreis ile Charite Hastanesinin çocuk kliniğini ziyaretinin ardından açıklama yaptı.

Çin'den Almanya'ya hava yoluyla gelen yolculara Kovid-19 testi zorunluluğu getirilip getirilmemesine ilişkin değerlendirmede bulunan Lauterbach, bu konuda dün Avrupa Birliği (AB) Sağlık Komiseri Stella Kyriakides ile görüştüğünü belirtti. Lauterbach, "Mevcut durumda, gördüğümüz varyantlar bilinen varyantlar olduğundan bu tür test zorunlukları henüz gerekli değil." dedi.

Lauterbach, bugünlerde yeni varyantlardan kaynaklanan bir tehdidin beklenmediğini ifade ederek "Ancak bu, değişebilir. Biz havalimanlarında varyantların izlenmesi için hazırlık yapıyoruz." diye konuştu.

Bunun, riskli yeni varyantların ortaya çıkması halinde derhal harekete geçebilme konusunda önemli olacağını vurgulayan Lauterbach, bu konuda AB'nin eş güdümlü hareket etmesi gerektiğini kaydetti.