Sürücüler: MTV'de yapılan vergi indirimi ehliyet ve pasaporta da yansımalı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan MTV'ye yüzde 61.5 indirim sağlanmasıyla ilgili olarak İleri sürüş teknikleri Uzmanı Mehmet Sait Mert, bu vergi indiriminin ehliyet ve pasaporta da yansıması gerektiğini dile getirdi.

Ekleme: 30.12.2022 11:55:05 / Güncelleme: 30.12.2022 11:55:05 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

2022 yılının bitmesine az bir süre kala ehliyet ve pasaport vergilerinin artacağı söz konusu olduğundan Motorlu Taşıtlar Vergisine yapılan yüzde 61.5 indirimin diğer vergilere de yansıyıp yansımayacağı ile ilgili sürücüler beklenti içerisinde kalmış durumdalar.

2023 yılında ehliyet vergisinin yüzde 122 bir oranla yükseleceğini belirten İleri sürüş teknikleri Uzmanı Mert, ilk defa yüksek bir oranda zam geleceğini belirterek bunun bir an önce önünün alınmasını dile getirdi.

"Ehliyet vergisi geçen yıl bin 461 lira iken yeni yılda 3 bin 300 liraya kadar çıkacak"

Ehliyet vergisinin geçen yıla göre 2 kat aratacağını aktaran Mert, "Kasım ayında resmî gazete 'de belirlenen orana göre vergi oranları yüzde 122 artacak. Ehliyet vergisi geçen yıl bin 461 lira iken yeni yılda 3 bin 300 liraya kadar çıkacak. Bundan dolayı son günlerde nüfus müdürlüklerinde randevu bulunmamakta. Nüfus müdürlükleri buna önlem almak için hafta sonları da mesai yapmaya başladı ama bu da yetersiz oluyor. Şu anda bütün sürücülerimiz ve pasaport alacak vatandaşlarımız nüfus müdürlüklerinde randevu bulamıyor. Buna bir önlem alınırsa özellikle ek mesailer ya da ek memur alınırsa daha iyi olur. Çünkü ilk defa yüzde 122'lik bir artış oluyor ve vergiler neredeyse 2 katından daha fazla artıyor. Buna da daha bir önlem alınırsa çok iyi olur." ifadelerini kullandı.

"İndirimin sadece MTV değil bütün diğer vergileri de kapsamasını istiyoruz"

Motorlu taşıtlar vergisine yapılan indirimin ehliyet ve pasaport vergileri için de kapsamasını vurgulayan Mert, "Hem ehliyet fiyatları hem de vergi oranları çok arttı. Özellikle bu vatandaşlarımızı çok etkiliyor. Son yapılan artışlar özellikle vatandaşı bayağı bir etkilemektedir. Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde MTV' de (Motorlu Taşıtla Vergisi) yüzde 122'den yüzde 61.5'e düşürüleceğini söyledi. Bu sadece MTV'yi mi etkiliyor yoksa hem pasaport hem ehliyeti de etkiliyor mu burada herhangi bir açıklama yok. Bizim de beklentimiz özellikle hem pasaportların ve hem de ehliyet vergilerin de yüzde 61 oranında düşürülmesi vatandaşlarımızın faydasına olacağını öngörüyoruz. Cumhurbaşkanımızdan da beklentimiz bütün yüzde 61'lik indirimi sadece MTV değil bütün hepsini kapsamasını istiyoruz. Böyle bir durum olursa hem insanların faydasına olur hem de son günlerdeki yığılmayı da biraz önlemiş oluruz." Şeklinde kaydetti. (İLKHA)