Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: Enflasyon karşısında alım gücünün korunması gerekiyor

Anadolu Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yapılan asgari ücret zammını değerlendirdi.

Ekleme: 29.12.2022 16:30:11 / Güncelleme: 29.12.2022 16:32:09 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Anadolu Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il binası önünde toplanan üye ve gönüllülerine hitap etti.

Özel bir restaurantta basın mensuplarıyla bir araya gelen Erbakan, değerlendirmelerde bulundu.

"Asgari ücretin en azından 14 bin lira olması gerekiyordu"

Yoksulluk sınırının 26 bin liraya dayandığını belirten Erbakan, "Açlık sınırının 10 bin lira dayandığı, bekâr bir çalışanın yaşama maliyetinin 10 bin lira aştığı ve yoksulluk sınırının 26 bin lira dayandığı bir ülkede asgari ücretin en azından 14 bin lira olması gerekir. Her şeyden önce enflasyon karşısında alım gücünün korunması gerekiyordu. Türkiye'nin büyümesindeki gereken payı iş gücüne aktarılması gerekir. Bizi kıskanan Avrupa Birliği ülkelerinin asgari ücretteki artış trendinin göz önünde bulundurulduğun da hesaba katıldığı zaman asgari ücretin yüzde 150'lik bir artışla 14 bin lira seviyesine getirilmesi gerekirdi; ancak bu olmadı. 8 milyon asgari ücretli maalesef bu güne kadar olduğu gibi yeni dönemde de açlığa mahkûm edilmiş oldu. Nehre götürüp balıklara attığımız bayat ekmekleri bu gün artık vatandaşlara satıyoruz. Bir günde bir fırıncı 150-200 tane bayat ekmek satıyor. Eskiden balıklara yem olarak atılan bayat ekmekler artık vatandaşın almak zorunda kaldığı bir ürün haline geldi." diye konuştu. (İLKHA)