Yılın son kabine toplantısı bugün! Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yeni haftanın ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını yapacak.

Ekleme: 26.12.2022 08:05:28 / Güncelleme: 26.12.2022 08:23:15 / Güncel
Destek için 

Yılın son Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi de Kabine'nin en sıcak başlığı. EYT'ye takılan yüz binlerce kişinin gözü kulağı düzenlemeye dair detaylara çevrildi. Bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda EYT çalışmasında son durum ele alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in toplantıda kapsamlı sunum yapması bekleniyor. EYT'de geçerli formülün ne olacağı, yaş şartının olup olmayacağı, ne zaman Meclis'e sunulacağı soruları Kabine'de yanıt bulacak. Emeklilikte yaşa takılanlar çalışmasına Kabine toplantısında son şeklinin verilmesi ve Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak. Erzurum'da yaptığı açıklamada "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.