Ortaokul öğrencileri okul bahçesinde Siyer Sınavı standı açtı

Mardin'de İmam Hatip ortaokulu öğrencileri siyer sınavı standını açtı, sınava kayıt yapan öğrenciler ise duygularını paylaştı.

Ekleme: 22.12.2022 15:50:06 / Güncelleme: 22.12.2022 15:50:06 / Eğitim / Mardin Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Onu Oku Onu Yaşa temasıyla bu yıl 12.si düzenlenen sınav için ortaokul öğrencileri de destek vererek okul bahçesinde stant açtı.

Sınava kayıt yapan İmam Hatip öğrencileri duygularını paylaşarak sınava katılma amaçlarının Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ı tanımak, bilmek ve sünnetini yaşatmak olduğunu belirtti.

Stant görevlisi olan ortaokul öğrencisi Yahya Önen, siyer sınavı standını açarak öğrencilerin Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını bilmelerine vesile olduklarını ifade etti.

"Ödülleri kazanamasalar bile onlar Peygamberimizin hayatını öğrenip çok şeyler kazanmış oluyor"

Önen, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın her sene düzenlediği 'Onu Oku Onu Yaşa' teması adı altında bugün Yenişehir İmam Hatip Ortaokulunda stant açtık. Standımız 3 gün boyunca herkese açık olacak. Bu sınava arkadaşlarımız, kardeşlerimiz katılıyor. Sınavda verilen ödülleri kazanamasalar bile onlar Peygamberimizin hayatını öğrenip çok şeyler kazanmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Siyer sınavına katılarak heyecanla sınav gününü beklediklerini aktaran Cafer Bişi, "Siyer Sınavına katıldım ve sınavı heyecanla bekliyorum. Yarışmada güzel ödüller var herkesin kayıt yapmasını tercih ediyorum. Daha önce birkaç kere girdim, kazanamadım ama inşallah bu sefer kazanırım. Bu uğurda asıl amacımız Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz." dedi.

İlk defa siyer sınavına katılmakla çok heyecanlı olduğunu belirten Hamza Çavuş ise, "Çok mutluyum ve heyecanla sınavı bekliyorum, ilk defa katıldığım için çok mutluyum. Gayemiz Peygamber Efendimizi öğrenmektir. Herkesin sınava katılmasını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Daha önceden de siyer sınavına katıldığını, çok güzel bir duygu olduğunu o yüzden herkesin katılmasını tavsiye eden Abdullah Abak, "Siyer Sınavına katıldığım için çok mutluyum. Daha önce 2 defa katıldığım bir şey kazanamadım inşallah bu sınavda kazanırım. Ödül kazanamama rağmen en önemlisi Peygamberimizin hayatını tanıyoruz. Herkese tavsiye ederim. Çok güzel bir duygu." şeklinde ifade etti.

"Geçen yıl ödül kazanamadım ama Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrendim"

Suriyeli olan Ammar El-Hüseyin de sınava daha önceden de katıldığını, amacının Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını tatbik etmek olduğunu belirterek, "Geçen sene siyer sınavına katıldığımda biraz heyecanlıydım. Kazanamadım ama Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın dinini, ne yaptığını nasıl olduğunu öğrendim. Bu sene de sınava girme amacım yine Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını tatbik etmektir." ifadelerini aktardı.

Hamdullah Ece de herkesin siyer sınavına katılmasını tavsiye ederek, "Siyer sınavına katıldığım için çok heyecanlıyım. Peygamberimizin hayatını daha iyi öğrenmek için bu yarışmaya katıldım. Günde bir, bir buçuk saat Peygamberimizin hayatını anlatan kitabı hem okuyorum hem de uyguluyorum. Herkese kayıt olmasını tavsiye ediyorum." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler