Filistinli hasta esir işgal rejimi zindanlarında ESİRDİ, ŞEHİD OLDU CENAZESİNİ DE ALIKOYDULAR!

Siyonist işgal rejiminin zulümlerle dolu tarihine bir yenisi daha eklendi. 20 yıldır işgal rejimi zindanlarında esir tutulan El Aksa Tugayları komutanlarından Nasır Ebu Humeyd, terörist Yahudi yönetiminin kasıtlı olarak uyguladığı ‘tıbbi ihmal politikası’ ile hastalığın pençesinde bırakılarak şehid edildi.

Ekleme: 22.12.2022 04:00:26 / Güncelleme: 22.12.2022 04:01:04 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER / FARUK KUZU

FİLİSTİNLİ KOMUTANIN ESARETTEN ŞEHADETE MÜCADELESİ DUYGULANDIRDI

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ramallah’a bağlı El-Em’ari Kampı sakinlerinden 50 yaşındaki esir komutan Nasır Ebu Humeyd’in işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmal politikası sebebiyle 20 Aralık Salı erken saatlerde Assaf Harofeh Hastanesi’nde şehit olduğunu açıkladı.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada işgal rejiminin Filistinli hasta esirlere uyguladığı kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle esir Nasır Ebu Humeyd’in her an hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuş, ailesi şehidin serbest bırakılması için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırmış ancak işgal yönetimi, kanser hastası Filistinli esirin son günlerini ailesiyle birlikte geçirmesi için serbest bırakılması yönünde yapılan çağrılara kulak tıkayarak Ebu Humeyd’i serbest bırakmayı reddetmişti.

Esir Ebu Humeyd’in sağlık durumunun Ağustos 2021’den itibaren kötüye gitmeye başladığı ve Filistinli esirin akciğer kanserine yakalandığının anlaşıldığı, doktorların bir an önce kemoterapiye başlanması gerektiğini söylemesine rağmen işgal yönetiminin tedaviyi geciktirdiği bildirildi.

İşgal rejimi mahkemesi tarafından yedi kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına mahkum edilen Filistinli esir 2002 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında esir tutuluyordu.

GAZETECİ - SİYASET ARAŞTIRMACISI MOHAMMED ABU TAQİYA (FİMED Y.K.Ü)

ŞEHİD EBU HUMEYD’İ ANLATTI!

Şehidimiz, Filistin için çok büyük bir önem arz ediyor.

Aslen Gazze’li olan şehid, küçük yaşlarda direniş saflarında yer alarak kavgalardan bıçaklı saldırılara oradan silahlı eylemlere ve oradan da işgal zindanlarına giden bir direniş serüveni portresi çiziyor.

Ailesinde 6 kardeş olan şehidin abisi de 1993 yılında şehid edilmiş aynı aileden 4 kardeş zindan hayatı yaşadı.

Şehid ailesiyle Batı Yaka’da bulunurken El Aksa Şehidleri Tugayı kurucuları arasında yer aldı, önemli görevler icra etti.

Batı Yaka’daki evleri işgalciler tarafında 6 kez yıkıldı.

Şehide bir defasında sen 13 yaşında esir alındın defalarca yaralandın, İşgalciler tarafından defalarca alıkoymalara maruz kalmış oldun “Bu iş nereye kadar gider, nedir bu halin?” diye sorulunca şu tarihi cevabı vermişti:

“Ben işgalcilere karşı savaşa inanıyorum. Bu inancımı işgal mahkemeleri benden alamazlar. Son ana kadar bütün haklarımızı elde edinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğim!”

Şehid bunları söylerken esaretinin 14. Yılında idi ve “Vücudumda işgalcilerin 15 kurşun yarası var, biiznillah mücadele etmeye devam edeceğim!” diyordu.

Şehid 2002 yılında alıkonulunca askeri sorgularda gayr-i hukuki vahşi işkencelere maruz kaldı.

İşgal rejimi kasıtlı tıbbi ihmal politikalarının nereye varacağını iyi bildiği için bunu bilinçli olarak uyguluyor.

Bu yılın başından beri kasıtlı tıbbi ihmal politikası ile 6 Filistinli şehid edildi.

1967 yılından bugüne 233’den fazla Filistinli Müslüman bu politika ile yavaş yavaş şehid edildi.

Şehid Nasır Ebu Humeyd, 2021 yılı Ağustos’unda ciddi nefes darlığı sonrasında Akciğerinde bir kanser tespiti yapıldı. Doktorlar önce ameliyat ve sonrasında da kemoterapi ve devam edegelen tedavi seanslarının uygulanması gerektiğini belirtmelerine rağmen işgalci doktorlar tarafından kasıtlı olarak ameliyata geç alınmış ve apar topar bulunduğu zindana nakledildiği için durumu daha da kötüye gitmiş ve şehid olmuştur.

Bu zulüm de yetmiyormuş gibi şimdi de naaşı esir ediliyor.

Zaten kendisi esir idi, şimdi de naaşını vermeyen bu siyonist işgalcilerin ne denli zalim olduklarını görüyoruz.

Dünyanın ve Müslümanların sessizliği siyonist işgalcilerin insanlık dışı politikalarını uygulamaları konusunda cesaret veriyor.

ŞEHİD EBU HUMEYD İÇİN FİLİSTİN’DE GENEL GREV VE YAS İLAN EDİLDİ

Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplar 20 Aralık Salı kanser hastası esir Nasır Ebu Humeyd’in işgal rejimi zindanlarında kasıtlı tıbbi ihmal politikası sonucu şehit olması üzerine bir günlük yas ve genel grev ilan etti.

Nablus’taki Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Ebu Humeyd’in işgal rejimi zindanlarında şehit olması üzerine tüm Filistin’de genel grev ve yas ilan edildiğini açıkladı.

SİYONİST VAHŞET ŞEHİDİN NAAŞINA UZANDI

İşgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Benny Gantz, siyonist işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmali sebebiyle esaret altında hayatını kaybeden şehit Nasır Ebu Hamid'in cenazesini ailesine teslim etmemeyi ve rehin tutmayı kararlaştırdığını duyurdu. 

Siyonistlere ait Kanal 12 isimli tv kanalı tarafından yayınlanan haberde işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Gantz'ın Nasır Ebu Hamid'in cenazesinin ailesine teslim edilmemesinin kararlaştırıldığını açıkladığı belirtildi. 

İşgal ordusunun radyosunda yayınlanan haberde de yapılan durum değerlendirmesi ve güvenlik görevlilerinin tavsiyeleri doğrultusunda Ebu Hamid'in cenazesinin ailesine teslim edilmemesinin kararlaştırıldığı ifade edildi. 

Uzun süreden beri kanser hastalığından muzdarip olan ve işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmalinden dolayı hastalığı hızlı bir şekilde ilerleyen, 20 Aralık Salı günü erken saatlerde de hastanede hayatını kaybeden Nasır Ebu Hamid'in hastalığının ilerlediği dönemlerde serbest bırakılması ve tedavisinin ailesi tarafından takip edilmesi için yapılan tüm çağrılar işgal rejimi tarafından reddedilmişti.

Filistin Esir Kulübü dün yaptığı açıklamada işgal güçlerinin onun cenazesini rehin alacağından endişe ettiklerini dile getirmişti.