Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki: Afganistan'daki istikrar tüm bölgenin çıkarına

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Mevlevi Emir Han Muttaki, İran'ın Kabil Büyükelçi Yardımcısı Hüseyin Murtazavi ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülkenin, komşu olmasının ötesinde dini ve ortak kültürel değerlere sahip olduğunu söyledi.

Ekleme: 18.12.2022 15:55:05 / Güncelleme: 18.12.2022 15:58:57 / Dünya
Destek için 

Başkent Kabil'de Dışişleri Bakanlığı konutunda gerçekleşen görüşmeye; İran'ın Kabil Büyükelçi Yardımcısı Hüseyin Murtazavi'nin yanı sıra İranlı diplomatlar, yetkililer ve İran medyasından çok sayıda temsilci iştirak etti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Muttaki, Murtazavi ve heyetine, Afganistan'daki mevcut durum ve yeni hükümetin icraatları konusunda bilgilendirmede bulundu.

Bakan Muttaki, Afganistan ve İran'ın sadece komşu ülkeler olmadığını, aynı zamanda birçok dini ve kültürel ortaklığa sahip olduklarına vurgu yaptı.

Her iki ülkenin ekonomik, transit geçişler, tarımsal ve sosyal işlerindeki fırsatların olumlu olarak kullanılabileceğinin altını çizen Muttaki, Asya'nın kalbi olması nedeniyle Afganistan'ın istikrar, güvenlik ve ekonomik açıdan büyümesinin tüm bölgenin çıkarına olduğunu söyledi.

Son olarak görüşmeye katılan medya temsilcilerine de seslenen Muttaki, Afganistan İslam Emirliği'ndeki olumlu gelişmelerin doğru anlatılmasını, Afganistan'ın gerçek resminin halka ve dünyaya takdim edilmesini istedi.

İran'ın Kabil Büyükelçi Yardımcısı Hüseyin Murtazavi ise, Afganistan'daki mevcut durumu olumlu olarak nitelendirerek "Medya temsilcilerini getirmemizdeki amaç da zaten bu. Mevcut durumu görüp doğru şekilde göstermeleri içindir." dedi.

Büyükelçi Yardımcısı Murtazavi, ülkesinin Afganistan ile net ekonomik ilişkiler ve etkileşimler kurmak istediğini de sözlerine ekledi.

Görüşmeye katılan İran medya temsilcilerinin de Afganistan'daki durumun iyi olduğu konusunda hemfikir oldukları ve İslam Emirliği'ndeki mevcut durumun gerçekçi bir şekilde medyaya sunulması konusunda kararlı olduklarını dile getirdikleri belirtildi. (İLKHA)