Bingöl'de köy servislerinin şehir merkezine girmesine izin verilmemesi köylülerin tepkisini çekiyor

Bingöl'e bağlı ova köylerinden gelen minibüslerin garaj yerinin şehir merkezinden uzak bir yere taşınması, hem şoförleri hem de yolcuları mağdur ediyor.

Ekleme: 13.12.2022 18:40:04 / Güncelleme: 13.12.2022 18:48:15 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl’de ova köylerine ait servislerin garajları şehir merkezine uzak bir yerde bulunması köylülerin tepkisini çekiyor.

Servis şoförleri, kendilerine tahsis edilen ilçe garajının merkeze çok uzakta olduğunu söyleyerek, yaşlı, engelli ve bagajı olan köylülerin büyük sıkıntı çektiklerini ifade ettiler.

Ara sokaklarda dahi park yasağının getirildiği ve park edilmesi durumunda cezai işlem uygulandığını ifade eden şoförler, herhangi bir hasta veya yükü olan yolcuyu gidecekleri yere bırakmak istediklerinde de cezaya tabi tutulduklarını söyledi.

Yeniköy minibüs şoförlerinden Nizamettin Günay, “Şu an da köylüleri garajın içine bile sokmuyorlar, şehrin girişine bir zabıta kulübesi yapmışlar. Sanki sınırdan içeriye giriyoruz. Biz hangi devletten geliyoruz? Yurt dışından yolcu taşımıyoruz ki köylüleri getiriyorum Böyle bir şey olabilir mi? 40-50 yıldır bu işi yapıyorum böyle bir rezalet görmedim.  S plakası giriyor, KM plakasını bekletiyorlar. Köylü alışveriş yapıyor. Köylü malzemelerini nasıl götürecek?" dedi.

Yolculardan engelli vatandaş Ahmet Besbelli, köy servislerinin şehir merkezine girememesinden dolayı, engelli haliyle yük taşımak zorunda kaldığını söyledi.

Çeltiksuyu köy minibüs şoförlerinden Abdullah Abay da aracını TOKİ girişinde park ettiğinde kendisine ceza yazıldığını bu uygulamanın sadece ova köylerine yapıldığını, merkez köylerin bundan etkilenmediğini ifade etti.

Abay, "Analarımız, bacılarımız poşetlerini alıp geliyorlar. Merkezden 5 torba unu taşıyıp getirip vatandaşı araca aldığım oldu. Yazık değil mi? Talebimiz, bu sokağı bize tahsis etsinler. Araçlarımız gelsin buraya vatandaşlarımızı rahatlıkla taşıyalım. Şehir merkezine girmek istemiyoruz ama burada bize karışmasınlar." şeklinde konuştu.

Sarıçiçek köyü minibüs şoförlerinden Zahir Çizik, yasak yere park etmemesine rağmen kendisine ceza kesildiğini ileri sürerek kayıtlı oldukları minibüs odasının, haklarını savunmadığını ifade etti.

Yolcularda bazıları da ev ihtiyaçlarını ulaşım güçlüğünden ötürü alamadıklarını ifade ederek belediyenin bu duruma çözüm bulmasını talep ettiler. (İLKHA)

İlgili Galeriler