Barakada yaşam mücadelesi veren yetimler yetkililerden yardım bekliyor

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde ev kiralarını ödeyemedikleri için evlerinden çıkarılan Suriyeli 4 yetim aile, kendi imkânlarıyla yaptıkları barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ekleme: 12.12.2022 15:35:03 / Güncelleme: 12.12.2022 15:55:53 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Kavaklı Mahallesinde bulunan boş bir arsada topladıkları kâğıt ve çöplerden elde ettikleri gelirle hurdacılardan aldıkları malzemeleri barakaya dönüştüren aileler, arsa sahibine ise işgaliye parası olarak aile başına 800 lira da kira ödüyor.

Soğuk kış şartlarında küçük yaştaki yetimleriyle bir başlarına kalan aileler, yetkili kurumlardan ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Beylikdüzü Umut Kervanı gönüllüleri tarafından tespit edilen ailelere bir miktar ayni ve nakdi yardım yapılsa da bu durum ailelerin mağduriyetini gidermek için yeterli olmuyor. Yaklaşık 20 yetimin yaşam mücadelesi verdiği barakalarda ne elektrik ne de su bulunmazken, aileler kendi imkânlarıyla topladıkları çalı çırpıyı yakarak ısınmaya çalışıyor.

Ebubekir Sucu

"Çocuklar yalın ayak geziyorlar, üzülüyoruz"

Mahallenin cami cemaatinden olan ve zaman zaman ailelere yardım ulaşmasına vesile olan Ebubekir Sucu, "Buraya gelen Suriyelilerin durumları çok kötü. Cami cemaatine söyledik, herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Çocuklar yalın ayak geziyorlar, çıplak dolaşıyorlar. Gördüğümüz zaman üzülüyoruz. Cami cemaati de yardım etmeye çalışıyor. Elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bu ailelere bir daire verilmesi gerekir. Çamur içerisinde kalıyorlar ve 800 lira da kira veriyorlar. Allah yardımcıları olsun." dedi.

Beylükdüzü Umut Kervanı Temsilcisi Veysi Ülsen

"Kira artışları sebebiyle kapı dışarı edilmişler"

Ailelerin durumu hakkında konuşan Beylikdüzü Umut Kervanı Temsilcisi Veysi Ülsen, "Şu anda Beylikdüzü Kavaklıdayız. Burada 2 aile, arka tarafta da 2 aile var. Birinci barakada bulunan ailenin 5 yetim çocuğu var. Suriye'deki savaşta babaları vefat ettiği için anneleriyle birlikte kalıyorlar. Kira artışlarından sonra ev sahipleri bu aileleri kapı dışarı ettiği için dışarıda kalmışlar. Gördüğünüz bu barakaları da kendi imkânlarıyla çöp ve kâğıt toplayıp satarak yapmışlar. Sadece araziyi işgal ettikleri için her bir aile 800 lira kira ödüyor. Birinci ailede 5, ikinci ailede 3, üçüncü ailede 6, dördüncü ailede ise yine 3 çocuk var. Toplamda 20'ye yakın yetim çocuk burada kalıyor." diye konuştu.

Yardım kuruluşu olarak ailelere yardım ulaştırdıklarını ancak bu yardımın sorunu çözmediğini belirten Ülsen, yetkililere seslenerek ailelerin sorunlarına kalıcı bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Ülsen, "Bizi bir yardım kuruluşuyuz. Yardım kuruluşunun kendisine göre yapacağı yardım sınırlıdır. Buraya ev eşyası ve gıda getirsek de temel ihtiyaçları karşılanmaz. Çünkü kış aylarındayız ve çocukların tamamı öksürüyor. Yarın öbür gün yağmurlar başladığında belki de can kayıpları olacak. Bunun için yetkililerin meseleye el atması gerekir. Yetkililerin yardımı olmazsa yardım kuruluşlarının destekleriyle bu aileler refaha kavuşamazlar. Bunun için öncelikle Beylikdüzü belediyesine sesleniyorum! Bu insanları en azından bir eve yerleştirerek mağduriyetlerini gidersinler. Eğer belediye bu işi yapamıyorsa devlet yetkilileri sesimizi duysun. Cumhurbaşkanına sesleniyorum! Ömer olmak bu insanlara el atmaktır. Buyurun bu işi beraber yapalım, bu insanların mağduriyetini giderelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler