O ülkede 14 yaş altına sigara yasağı!

Sigara dünya genelinde en çok ölümlere sebep olan maddelerin başında gelmekte. DSÖ Tütün ve ürünlerinin yılda 8 milyondan fazla insanı öldürmekte olduğunu açıklamıştı. Yeni Zelanda hükümeti sigarayı bıraktırma amaçlı yeni düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor.

Ekleme: 11.12.2022 19:57:51 / Güncelleme: 11.12.2022 20:06:37 / Dünya
Destek için 

Yeni Zelanda Sağlık Bakanı Yardımcısı Ayesha Verrall geçtiğimiz günlerde Parlamento'da düzenlenen bir etkinlikte “Sigarasız 2025 Eylem Planını” başlattığını söyledi.

Meclis'te yaptığı konuşmada, “Sigara içme oranları doğru yönde ilerlerken, hedefimize ulaşmak için daha fazlasını, daha hızlı yapmamız gerekiyor.” Diyerek daha fazla vergilendirmenin faydasız olduğunu belirterek, “insanların sigarayı bırakmasına yardımcı olmayacağını yalnızca alışkanlıktan kurtulmak için mücadele eden sigara içenleri cezalandıracağını söyledi.”

14 yaş altı için tamamen yasak olacak

Verrall ,“Gençlerin sigaraya asla başlamamasını sağlamak istiyoruz, bu nedenle yeni genç gruplara tütsülenmiş tütün ürünleri satmayı veya tedarik etmeyi suç haline getireceğiz. Yasa yürürlüğe girdiğinde 14 yaşında olan kişiler hiçbir zaman yasal olarak tütün satın alamayacak” dedi.