HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, başıboş köpek sorununu gündeme getirdi

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, tüm Türkiye'de olduğu gibi gerek Mardin'de gerekse Kızıltepe ilçesinde sokak köpeklerinin yol açtığı sorunlara dikkat çekti.

Ekleme: 07.12.2022 15:30:06 / Güncelleme: 07.12.2022 15:30:06 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Uzun zamandır gündemde olan ve tehlike saçan başıboş sokak köpekleri sorununu dile getiren Kavan, Kızıltepe Belediyesini bu sorunu çözmeye davet etti.

Başıboş sokak köpeklerinin yol açtığı sorunlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar, her sabah çocuklarını kendi elleriyle okula götürmek zorunda kaldıklarını dile getirerek bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması talebinde bulundu.

Kavan, "Uzun zamandır Kızıltepe ilçemizde başı boş köpeklerle ilgili ciddi sıkıntılar vardır. Fakat son zamanlarda bu sıkıntılar artmış durumda. Artık vatandaşlarımız ve hemşerilerimizde bir travmaya sebebiyet vermiştir. Bazen direk bazen de saldırılardan kaçarken yaralananlar oluyor, bazen de köpek saldırılarından kaçarken trafik kazası geçirip ölümlere kadar varan bir durumla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Yediden yetmişin mağduriyet yaşadığı bu sorunla ilgili yetkililere seslenen Kavan, "Bütün vatandaşlar, büyükten küçüğe herkes bu problemleri yaşıyorlar. Bir şekilde onlara taalluk ediyor ya çocukları üzerinden ya hanımları üzerinden ya işe giderken bir şekilde köpek saldırılarıyla sorun yaşıyorlar. Bir travma yaşıyorlar. HÜDA PAR olarak diyoruz ki genel anlamda bütün yetkililerin özelde ise Kızıltepe Belediyemizin sokak köpekleriyle ilgili acilen bir tedbir almaları gerekiyor. Bu tedbir sürecinde barınakların yapılması ve korunma alanlarının açılması gerekir. Böylelikle bir taraftan köpekler korunurken öbür taraftan da insanlar korunacaktır. Kızıltepeli hemşerilerimiz de bu travmadan, bu sıkıntıdan kurtulmuş olurlar. Belediyeyi buna davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler