İngiltere'de bebek maması krizi

İngiltere'de bebek maması fiyatlarının aşırı derecede yükselmesini eleştiren hayır kurumları bu fiyatların bebekleri tehlikeye atığını duyurdu.

Ekleme: 06.12.2022 18:29:46 / Güncelleme: 06.12.2022 18:29:46 / Dünya
Destek için 

The Guardian'ın haberine göre hayır kurumları bebek maması fiyatlarının fahiş oranda zamlanmasının tehlikeli sonuçlarına dikkati çekti.

Yardım kuruluşları ekonomik yetersizlik yaşayan ailelerin bebek maması maliyetlerindeki yüksek artış nedeniyle bebeklerini beslemek için güvenli olmayan uygulamalara başvurmak zorunda kalabileceği konusunda uyardı.

İngiliz hamilelik danışma kurumu (BPAS) tarafından yapılan analize göre, en ucuz bebek maması markasının fiyatı %22 arttı.

Kuzeydoğu İskoçya merkezli bebek bankası Aber Necessities'in kurucu ortaklarından Michelle Herd, şunları söyledi: “Formül sütün yükselen fiyatları nedeniyle küçüklerini beslemek için mücadele eden ebeveynlerin yardım kuruluşlarına yönlendirilmelerinde muazzam bir artış gördük. Mama bankaları ve bebek bankaları yoluyla olsun, ihtiyacı olan ailelerin bebek mamasına ulaşmasını sağlamalıyız. Buna ek olarak, hükümet, özellikle bebek maması gibi hayati ürünler için artan maliyetleri araştırmalıdır. Korkumuz, bu temel gereksinime erişim olmadan, hastanede yetersiz beslenmiş bebekler göreceğimizdir.”

Hayır kurumları hükümeti, "mamaya bağımlı bebekleri olan aileleri daha gerçekçi bir şekilde desteklemek için" bebekler için Sağlıklı Başlangıç ödeneğinin değerini haftada 8,50 sterlinden 10 sterline çıkarmaya çağırıyor.

Kaynak: The Guardian