HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Yalçınkaya: Madde bağımlılığına karşı en iyi korunma yolu hiç bulaşmamak

HÜDA PAR Kayseri Gençlik Kolları tarafından, “Bağımlı Olma Hür Ol” temalı, uyuşturucu madde kullanımına yönelik bir resim sergisi ve basın açıklaması düzenlendi.

Ekleme: 04.12.2022 11:35:06 / Güncelleme: 04.12.2022 11:37:53 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için 

Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında bir resim sergisi ve ardından da basın açıklaması düzenlediklerini aktaran HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçınkaya, "Uyuşturucu, kumar, alkol gibi hem insanlığı hem de toplumu zehirleyen zararlı alışkanlıklarla mücadele ve bunlara karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız." dedi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçınkaya’nın okuduğu basın açıklaması ile devam etti.

Uyuşturucu madde kullanımının artmış olmasının, bu maddelerle mücadelenin yetersizliğinden kaynaklandığını söyleyen Yalçınkaya, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı arttıkça toplumumuz üretkenliğini, hayallerini, gençliğini kısacası geleceğini yitirmektedir, bu nedenle uyuşturucuyla mücadelede tüm kesimleri sorunun çözümü için ellerinden gelen gayreti göstermeli, sivil toplum kuruluşları, üniversite, medya, sanat, spor camiaları toplumsal sorumluluk bilinciyle birlikte hareket etmeli ve devletin bütün uzuvları koordineli bir şekilde çalışmalıdır, ayrıca sokak başlarında torba tutan figüranlardan ziyade baronlar hedef alınmalıdır." dedi.

Bağımlılığa karşı en iyi korunma yolunun, hiç bulaşmamak olduğunu belirten Yalçınkaya, "Madde bağımlılıkların sebep ve sonuçlarını birlikte değerlendirerek bu sorunla mücadelede bütüncül bir yaklaşım sergilemezsek önümüzdeki yıllarda daha ciddi boyutlara ulaşarak mücadeleyi zorlaştıracak ve bağımlı kişilerin kendilerine, ailelerine, arkadaşlarına ve içinde yaşadıkları topluma verdikleri zararı artacaktır." diye belirtti.

HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçınkaya

Yalçınkaya, HÜDA PAR Kayseri İl Teşkilatının Kayseri’de faaliyet yürüten Yeşilay Kayseri Şubesine yaptığı ziyarette, madde bağımlısı kişilerin tedavi amaçlı kaldığı AMATEM’de yatak sorunu bulunduğunu ve halkın bu noktada sorun ve sıkıntı içerisinde olduğunun bilgisini aldıklarını, bunun üzerine AMATEM’e yaptıkları ziyarette ise bu durumu doğrular malumatlar edindiklerini, mevcut binanın halkın ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini ve bu hususta bir an evvel yapılması gerekenlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yalçınkaya, "Hür Gençlik Kayseri olarak şehrin bütün gençliğini, madde bağımlılığına karşı bilinçli olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bedenen ve ruhen temiz bir fıtrat üzere dünyaya gelen gençler olarak en önemli önceliğimiz, beden ve ruh sağlığımızı muhafaza etmektir. Son olarak diyoruz ki genç nesilleri uyuşturucu madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan muhafaza etmek için dinî ve manevî değerleri güçlendirmek, sağlam bir aile ortamı oluşturmak, bireysel ve toplumsal bilinci sürekli diri tutmak gerekmektedir. Dünya ve ahiret saadetimiz de buna bağlıdır." sözlerini kullandı.

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan da düzenlenen resim sergisi hakkında şunları söyledi:

"Toplumun içinde bulunduğu sorunlara baktığımızda, en önde gelen sorunların başında madde bağımlılığı, alkol, kumar olduğunu görüyoruz. Bunlar toplumumuzun kanayan yaralarındandır, bu sorunlardan kurtulmanın yolu halkımızın manevi değerlerine sarılmasıdır. Biz HÜDA PAR olarak bağımlılıklara karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz inşallah." (İLKHA)

İlgili Galeriler