Batman Belediyesinin görevini yapmadığını ifade eden Batmanlılar hizmet bekliyor

Batman'da halkın yoğun olarak kullandığı sokağın girişinin, yaklaşık bir ay önce patlayan su borusunun onarılmasından sonra çukur olarak bırakılması esnafı ve yayaları zor durumda bırakıyor.

Ekleme: 25.11.2022 15:45:05 / Güncelleme: 25.11.2022 15:45:05 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batmanlılar, merkez Çarşı Mahallesi 717'nci Sokak girişinde yaklaşık bir aya yakındır yapılan çalışmanın ardından oluşan çukurun kapatılmaması sebebiyle zor durumda kaldıklarını dile getirdi. 

Belediyenin görevini yapmadığını iddia eden Batmanlılar, halkı mağdur eden çukurun en kısa sürede kapatılmasını istedikleri söyleyerek belediye yetkililerini hizmet yapmaya davet etti.

"Halk, Belediyeden beklediği hizmeti alamıyor"

Yaklaşık bir ay önce Batman Belediyesi tarafından yapılan çalışmanın ardından açık bırakılan çukurun kapatılmadığını söyleyen Esnaf Aydın Olgun, Batman Belediyesinde halkın sorunuyla ilgilenip çözecek kimseyi bulamadıklarını ifade etti.

Esnaf Aydın Olgun

Olgun, "Bir aya yakındır burada su borusu patlamış, Batman Belediyesi personelliği gelip burayı kazıp patlayan boruyu tamir ettiler ve burayı böyle bıraktılar. Vatandaşlarda burada yürümekten zorluk yaşıyor. Bu sokak çok işlek bir sokaktır. Alotevşo Pazarı'nı iki mahalleye bağlayandır. Su çukurunun olduğu yerde elektrik hattı da geçtiği için ayrı bir tehlike arz ediyor. Burada yarım saatlik bir iş var ama Batman Belediyesi halkın sorunuyla ilgilenip çözmüyor. Vatandaş vergisini verdiği için hizmet hak ediyor. Oluşan su çukuru yüzünden kimse buradan geçemiyor. En kısa sürede buraya gelip bu çalışmayı bitirmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Belediyeyi arıyoruz ama sorunumuzla ilgilenen yok"

Esnaf Hasan Toğluk

Batman Belediyesinde sorunlarına çözüm bulacak kimse bulamadıklarını belirten Esnaf Hasan Toğluk, "Bu çukur an az 25 gün önce su patlağından dolayı açıldı. Patlayan su borusu onarıldıktan sonra böyle açık bıraktılar. Çukurun kapatılması için Batman Belediyesini arıyoruz ama ilgilenen yok. Eşyalarımız iş yerimize indiremediğimiz gibi vatandaşların geçmesinde sıkıntı oluyor. Su çukuru haline gelen yerde her an biri düşüp bir yerini kırabilir. Bundan da Batman Belediyesi sorumludur. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için en kısa sürede bu çukurun onarılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu çukur insanların gidiş ve gelişine engel oluyor"

Esnaf İdris Yağmahan

Defalarca Batman Belediyesini aramalarına rağmen kazı yapılan çukurun kapatılmadığını ifade eden Esnaf İdris Yağmahan ise şunları söyledi:

"Bir aya yakındır bu çukur yapılmadı. Su borusu patladığında biz belediyeyi birkaç defa aradıktan sonra gelip suyumuzu onardırlar ama kaldırımı çukur halinde olduğu gibi bıraktılar. Kaç defadır belediyeyi ve fen işlerini arayıp durumu izah ettik ama onlarda bize buranın müteahhitte verildiklerini ve müteahhit olmadığından dolayı yapmalarının sıkıntılı olacağını söylediler. Bu çukur insanların gidiş gelişine engel oluyor. Sonuçta burası bir sokağın girişi ve kaldırım olduğu için yoğun bir yaya geçişi var. Bu çukurun böyle kalmasının bir anlamı yok. Belediye yetkililerinin insanların rahatlıkla geçmeleri için en kısa sürede bu sıkıntıyı gidermelerini bekliyoruz." (İLKHA)