Hastanede tedavi gören çocuklara yönelik farkındalık

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Bitlis Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'nde tedavi gören çocuklara Hacivat-Karagöz oyunu sergilendi.

Ekleme: 21.11.2022 13:50:03 / Güncelleme: 21.11.2022 13:50:03 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Çocuk Servisi’nde Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki tiyatro ekibinin sunduğu Hacivat ve Karagöz oyunu çocuklar ve aileleri tarafından ilgiyle izlendi.

Tedavi gören çocuklar bir an olsun hastalıklarını unuturken, oyun sonunda Hacivat ve Karagöz’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aileler, tedavi gören çocuklarına yönelik gerçekleştirilen bu farkındalığın, tedavi gören çocukları için moral olduğunu belirttiler.

Oyunun sonunda açıklamalarda bulunan Bitlis Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emrah Şölen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle hem çocuk haklarına hem dikkat çekmek hem de tedavi gören çocuklara moral vermek amacıyla böyle bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Şölen, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle hastanemizin çocuk servisinde geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Hacivat-Karagöz oyununu tekrar sergiledik. Bu bağlamda ekip arkadaşlarım ve Bitlis Belediyesine bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın, dünya çocuk hakları gününü kutluyor, bir ömür mutlu, huzurlu yaşam diliyoruz.” (İLKHA)

İlgili Galeriler