Oto tamircileri: Canınız ve cebiniz yanmadan araç bakımlarını mutlaka yaptırın

Araçların özellikle kışlık bakımının yapılması uyarısında bulunan oto tamircileri araç sahiplerine, canınız ve cebiniz yanmadan araç bakımlarını mutlaka yaptırın çağrısında bulundu.

Ekleme: 21.11.2022 09:05:04 / Güncelleme: 21.11.2022 09:15:50 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Bazı araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık 2022 tarihinde başlıyor. Kışlık araç bakımlarını yapmak için sanayi yolunu tutan araç sahipleri oto tamircilerinin önünde yoğunluk oluşturmaya başladı.

Özellikle araç kışlık bakımlarının hayati bir önem taşıdığını belirten oto tamircileri, sürücülere araçlarının lastik, akü, yağ, antifriz, fren hidrolik yağı, balata ve silecek suyu gibi kontrollerinin mutlaka yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

İLKHA muhabirine konuşan Midyat Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Oto Tamircisi Hamza Hedekoğlu , yapılacak işlemleri anlatarak, “canınız ve cebiniz yanmadan araçlarınızın bakımını mutlaka yaptırın” ifadelerini kullandı

“İnsanların olduğu gibi, araçların da bakıma ihtiyaçları var”

Hedekoğlu, “Araç kışlık bakımları önemlidir. İnsanlar nasıl bakımını yapıyorsa, araçların da kışlık ve yazlık bakımlarının yapılması gerekir. Kış aylarında bakımları yapılması gereken önemli şeylerden bir tanesi tabi ki lastiklerdir. Lastiklerin kontrol edilmesi lazım. Onun yanında antifrizin kontrol edilmesi lazım.  Antifriz derecesinin yüksek olması lazım. Çünkü bizim burada eksi 10-12 dereceyi gördüğü zaman donmaya karşı antifrizin derecesinin yüksek olması lazım.  Onun yanında, fren balatalarının kontrol edilmesi lazım. Çünkü fren mesafesinin korunması lazım. Görüş mesafesinin korunması için de en önemlilerinden bir tanesi de sileceklerdir.  Silecek suyunun donmaması için antifrizli olması gerekir. Bunun yanında yağların kontrol etmemiz lazım. Yağların kontrol etme seviyeleri var. Yağ çubuğundan kontrol ediliyor, kontrol seviyeleri maksimum (max.) ve minimum (min.)  olarak geçiyor. Bu şekilde bakımların yapılması gerekir.” diye konuştu.

“Araçların 15 bin kilometrede bir bakımının yapılması gerekir”

Araç sahiplerine bakımların ihmal edilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Hedekoğlu, “Bakımlar kilometre ya da yıla göre yapılıyor. 15 bin kilometrede bir  ya da yıl olarak periyodik bakım olarak bir yıl içinde yapılması lazım. Bu konuda, bilinçli olan da var ,bilinçsiz olan da var. Çok dikkatli olan da var, 15 bini geçmeden yapan da var. Kış aylarına girmeden hemen hazırlığını yapanlar da var, yapmayanlar da var. Tabi zamanında yapmayanların o zaman maliyetleri de yüksek oluyor. Tabi geç yapıldığı zaman motorlara da zarar veriyor.  Ve bu sefer ceplerini yakıyor. Sürücülere çağrımız, canınız ve cebiniz yanmadan araç bakımlarını mutlaka yaptırın.” İfadelerini kullandı.

“Kendi güvenliğimiz ve diğer insanların güvenliği için araç bakımını yapmalıyız”

Arabasının kışlık bakımını yapmak için geldiklerini belirten araç sahibi Mehmet Aksoy , “ Özellikle yağını kontrol ettik. Sonra kışlık lastiklerini kontrol ettik. 1 aralıktan sonra bazı araçlarda zaten zorunludur. Hem kendi güvenliğimiz hem de diğer insanların güvenliği için gerekli olan bir şey. Yaptırmamamız durumunda çok daha büyük sıkıntılar çıkabilir. Ondan dolayı bütün sürücüler araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları lazım. Aynı zamanda, mesela donma olayları için antifrizi kontrol ediyoruz. Yani genel itibarıyla bu yani. Çok fazla zaman alan bir şey değil, ama çok önemli bir şey.  Mutlaka yaptırmak lazım.” diye konuştu. 

İlgili Galeriler