Bebekleri prematüre doğan aile: Her gün bir korkuyla yatıp kalkıyorduk

Bursa'da prematüre doğan bebeklerin ailesi, bebeklerinin uzun süre yoğun bakımda kaldığını belirterek, zorlu bir süreç yaşadıklarını belirtti.

Ekleme: 17.11.2022 19:20:07 / Güncelleme: 17.11.2022 19:32:27 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Dünya Prematüre Günü nedeniyle Bursa’da özel bir hastanede prematüre çocuklar için bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliği katılan aileler, yaşadıkları zorlu süreci İLKHA'ya anlattı.

Bursa'da 2020 yılında Coronavirüs sebebiyle tedavi altına alınan anne Sonay Bahadır, karnındaki bebeğini 28 haftalık olarak dünyaya getirdi. Doktorların tüm müdahalesine rağmen Sonay Bahadır kurtarılamazken, aynı isim verilen bebeği Sonay Su, ise 81 günlük yeni doğan yoğun bakım bölümündeki hayat mücadelesini kazandı.

Eşini 28 haftalık hamileyken kaybettiğini belirten baba Kenan Bahadır, "Coronavirüs sebebiyle erken doğum oldu. Doğumdan 10 gün sonra eşimi kaybettim. Sağ olsunlar doktorlar kızımıza çok iyi baktılar. Büyükannesinin bakımı ile bugüne kadar sağlıklı bir şekilde getirdik. Çok şükür. 2 kızım var” dedi.

“Süreç çok zor”

Eşi prematüre doğum yapan Mert Mollaoğlu, “Süreç çok zor bir süreçtir. Bazı durumlarda daha çok zorlaşabiliyor. Kızımız  yirmi beş haftalık doğdu. Yaklaşık 80 gün yoğun bakımda kaldı. Her gün bir korkuyla yatıp kalkıyorduk. Her gün neyi var neyi yok diye uğraşıyorsunuz. Küçük bir ameliyat da atlattı. Ona rağmen her şeyi çok normal ve bizimledir.” diye belirtti.

Çocuğu prematüre doğan Melike Mollaoğlu, "İnsanın hiç beklemediği bir şey. O yüzden anı yaşıyorsun; gülüyorsun ve ağlıyorsun. Anlık oluyor her şey. Yaşamayan bir insan bilmez. Zorlu bir süreçtir. Allah kimseye yaşatmasın.” diye konuştu.

Prematüre bebeklerin aileleri ise, yapılan etkinlikten çok memnun olduklarını söyleyerek emeği geçen yetkililere teşekkür etti. Duygusal anların yaşandığı etkinlik, yapılan ikramlar, çeşitli hediyeler ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (İLKHA)