Tarıma elverişsiz araziler zeytinle değer kazandı

Osmaniye'de tarıma elverişsiz 158 bin dekar engebeli arazi, 20 yılda devlet desteğiyle dikilen 5 milyon zeytin ağacıyla ekonomiye kazandırıldı.

Ekleme: 10.11.2022 11:26:33 / Güncelleme: 10.11.2022 11:26:33 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Osmaniye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde kendini her geçen gün geliştirdiğini söyledi.

İlmeç, sadece zeytinin dikim aşamasında değil, sonrasında da çiftçinin yanında olduklarını ve onlara destek verdiklerini belirtti.

Kentte 28 zeytinyağı üretim tesisi bulunduğu bilgisini veren İlmeç, bunların 14'ünün Bakanlığın destekleriyle faaliyete geçtiğini ifade etti.

- "Osmaniye zeytini, Türkiye'de bir marka olacak"

Kentteki 18 salamura tesisinin 4'ünün de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle faaliyete geçtiğini aktaran İlmeç, şunları kaydetti:

"Osmaniye hem rakım hem iklim hem coğrafya olarak bereketli bir toprak yapısına sahip. Çukurova'nın içerisinde düz alanlarda zeytin dikilsin istemiyoruz. Engebeli veya tarıma elverişsiz, işlemesi zor olan alanlarda zeytin dikilmesini destekliyoruz. Bu alanlarda yetişen zeytinler hem güneşin hem suyun hem havanın vermiş olduğu bereketle çok daha lezzetli ve kaliteli oluyor. Önümüzdeki günlerde biz inanıyoruz ki Osmaniye zeytini Türkiye'de bir marka olacak ve kalitesine kalite katarak yoluna devam edecek."

Zeytin üreticisi Hasan Bolat da 10 dönüm arazisinde 450 zeytin ağacının bulunduğunu, bu yılki verim ve kaliteden memnun olduğunu dile getirdi.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar