Mardin Artuklu Üniversitesinde siyer yarışması kayıt standı açıldı

​Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenleyeceği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı siyer yarışması kayıtları için Rehber Gençlik Topluluğu tarafından Mardin Artuklu Üniversitesinde stant açıldı.

Ekleme: 20.10.2022 18:20:13 / Güncelleme: 20.10.2022 18:20:13 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrenci topluluğundan Rehber Gençlik topluluğu, Artuklu üniversitesinde siyer yarışması başvuru-kayıt stantlarını açtıklarını belirtti.

Sınava katılım gösteren öğrencilerin siyer sınavına katılmadaki amaçlarının Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın hayatını örnek almayı hedeflediklerini ifade eden öğrenciler, ayrıca yarışmada umre ödülü olmasının kendilerini sevindirdiklerini ve yarışmayı tertipleyenlere de teşekkür etti.

Yürütülen çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Rehber Gençlik Topluluğu üyelerinden Yusuf Men, bu satandı açmaları ve siyer sınavının yapılmasındaki amaçlarının Hazreti Muhammad Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek ve rol model almayı hedeflediklerini ifade etti.

"Amacımız Peygamber Aleyhisselamın hayatını en güzel şekilde öğrenmek içindir"

Bu yarışmanın vesilesi ile Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ı örnek aldıklarını belirten Men, "Amacımız şu şekilde, Peygamber Aleyhisselamın hayatını en güzel şekilde öğrenmek içindir. Allah'u Teâlâ'nın bir ayet-i kerimesinde Peygamber Efendimiz Aleyhisselam için 'sizin için en güzel örnektir'. Biz de O Aleyhisselamın onun rol model alıyoruz. Biz neden ismini bile telaffuz edemediğimiz birisinin yabancı Yahudi gayrimüslim olan birisini idol alıyoruz ve Müslüman olduğumuz halde Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'dan bi haberiz. Bizim şu anki yapmış olduğumuz yarışma Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın hayatını en güzel şekilde tanıtmak ve millet için toplum için gerekirse de onu örnek almamız lazım. Biz Müslümanız Peygamberimiz 'in kim olduğunu bilmeyen kişiler var. Keşke herkes katılsa ve buraya yarışmaya katılım gösterse." şeklinde dile getirdi. 

Siyer sınavına kayıt yapan öğrenci Yusuf Örük, siyer sınavına katılmadaki amacının Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın hayatını örnek almayı hedeflediklerini ve bu yarışmaya herkese tavsiye ettiğini belirtti.

Örük, "Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın hayatını örnek almayı ve yaşamak için bu sınava katıldım. Amacımız budur ve bunu bütün abilerimizi, kardeşlerimize tavsiye ediyoruz. Güzel bir etkinliktir. Bu sınav ödüllüdür, bunun amacı ödül olmayıp, bunun asıl amacı Peygamber Efendimizin hayatını anlamak ve yaşamaktır." ifadelerini aktardı.

"Umre ödüllü olduğunu duyunca sevindik güzel bir etkinliktir"

Sınava katılmasında Peygamber Efendimizin sünnetini tatbik etmek için olduğunu ve bu yarışmayı düzenleyenlerden teşekkür eden Cebrail Şahin, "Öncelikle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek, Peygamber Efendimizin sünnetini tatbik etmek için daha çok bilgi edinmek için bu yarışmaya katıldık. Umre ödüllü olduğunu duyunca sevindik güzel bir etkinliktir. Yapanlardan Allah razı olsun inşallah bir bilgi istifade ederiz. Herkese teşvik ediyorum katılabilirler." ifadelerini kullandı.

Rehber Gençlik Topluluğu'nun bir diğer üyesi Fatma Geşgin, her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen siyer sınavının amacının Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve onu yaşamak olduğunu söyledi.

"Genç neslin ihyası ancak Peygamberimizin hayatını öğrenmekle mümkündür"

Geşgin, "Peygamber Sevdalıları Vakfı, her sene mutad olarak Türkiye genelinde 7'den 70'e siyer sınavı düzenliyor. Siyer sınavın düzenlemesinin amacı zaten mottosuna da belirttiği üzere 'Onu oku onu yaşa' manasındadır. Biz de gençlerimiz için özellikle üniversitemize Rehber Gençlik Öğrenci Topluluğu adına üniversitemiz genç kardeşlerimize siyer sınavını tanıtmak, böyle bir sınavın var olduğunu bildirmek istiyoruz çünkü biz biliyoruz ki burada gençlerin üstüne ifsat edilmek istenen bir nesil var. Bu neslin ihyası ancak Peygamberimizin hayatını öğrenmekle mümkündür çünkü Allah Resulü 'nün hayatı vahyin hayata geçirilmiş halidir. Bir gençliği kurtaracaksa ancak vahiy kurtaracak biz bunu biliyoruz.  Bu vahim uygulamalı hali Allah Resul'ünün hayatıdır. Biz bunları gençlerimize tanıtmak için bildirmek için öncelikle gençlerimize onu okutmalıyız." dedi.

Geşgin, "Gençlerimiz okusun diye Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu bu siyer sınavı hakkında da üniversitemizde biri bayanlara, biri erkeklere olmak üzere 2 ayrı stant açtık. Burada gençlerimize siyer sınavı hakkında bilgiler vermekteyiz. Sınav tarihi 12 Şubat'ta olup saat 11'de sınav başlayacak. Mardin'in birçok farklı ilçesinde yapılacak. Zaten Türkiye'nin farklı ilinde de herkes kendi adresine yakın okullarda bu sınava girebilir. Kesinlikle özel ve gençlerimizin genelde ise bütün halkımızın bu sınava katılmasına şiddetle tavsiye ediyoruz." şeklinde belirtti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar