TMO'nun un ve yem regülasyon çalışması devam edecek

Tarın ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), gıda fiyatlarındaki istikrar için un ve yem regülasyon çalışmasının devam edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Ekleme: 17.10.2022 15:20:15 / Güncelleme: 17.10.2022 15:44:30 / Ekonomi
Destek için 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla 2021/22 sezonunda un ve yem regülasyonu çalışmalarını başarı bir şekilde yürüterek hububat piyasalarında istikrar sağlamış, ekmek üreticilerimiz ile besici ve yetiştiricilerimizin maliyetlerinin azaltılmasına ciddi manada katkıda bulunmuştur. Bu çalışmanın 2022/23 sezonunda da aynı anlayış içerisinde uygulanarak un ve yem regülasyon çalışmasının devam edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Bu kapsamda Bakanlıkça  TMO aracılığıyla besici ve yetiştiricilere uygun fiyatla yem temin edebilmesini sağlamak amacıyla arpa tahsis ve satış işlemi başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TMO tarafından gerçekleştirilecek arpa satışı için besici ve yetiştiricilerimizin talepleri 17-24 Ekim tarihleri arasında üretici örgütleri aracılığıyla alınacaktır. Söz konusu arpa satış fiyatı, piyasa fiyatlarının yaklaşık yüzde yirmi altında olmak üzere ton başına 5 bin 250 TL olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız önümüzdeki süreçte de güçlü stokları sayesinde piyasa istikrarını sağlamaya devam edecektir." (İLKHA) 



Etiketler: