İlahiyatçı Göktaş: 28 Şubat sürecinde Müslüman kadınlar tesettürleriyle büyük bir mücadele verdiler

TESSEP Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen "Vahyin Nişanesi, İffetin Sembolü" konulu programa katılan İlahiyatçı Mehmet Göktaş, 28 Şubat sürecinde Müslüman kadınların tesettürleriyle büyük bir mücadele verdiklerini söyledi.

Ekleme: 11.10.2022 15:20:12 / Güncelleme: 11.10.2022 15:20:12 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP) Bursa Temsilciliği, kadınlara yönelik Bursa'da "Vahyin Nişanesi, İffetin Sembolü" konulu bir etkinlik gerçekleştirdi.

Bursa Umut Kervanı Konferans Salonu'nda düzenlenen programa hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Mehmet Göktaş, şer güçlerinin emellerine ulaşmak için pek çok konuda kadınlar üzerinden hesaplar yaptığını, dünya kozmetik sanayisinde bir parfüm pazarlanırken bile kadınların kullanıldığın söyledi.

"28 Şubat sürecinde Müslüman kadınlar sadece tesettürleriyle çok büyük bir mücadele verdiler"

Her dönemde ve zamanda Müslüman kadının duruşunun ve tesettürün ne derece etkili ve önemli olduğuna dikkat çeken Göktaş, "Müslüman kadınlar İslam'ı yaymada ve topluma İslam' ı hatırlatmada, daima Müslüman erkeklere göre daha etkilidir. Müslüman kadınların o dönemde sadece tesettürleriyle bile çok büyük bir mücadele verdi ve onun için bedel göze aldılar. Bunu böyle değerlendirmek gerekir." dedi.

"Müslüman kadının gücünün farkına varıp ona göre hareket etmesi gerekir"

Göktaş, "Fakat Müslüman kadınlar pek çok konuda tesettürleri ve vakarlı duruşlarıyla, bir nevi o kullanılan kadınlardan olmadıklarını, bu tavırlarıyla 'Ben sizin kullanabileceğiniz kadınlardan değilim.' mesajını verdi. Müslümanların diğer dinlerin müntesiplerinden farklı olması gerekiyor. Bizim farkımız bellidir ve bunun farkında olmalıyız. Müslüman kadının gücünün farkına varıp ona göre hareket etmesi gerekir. Çünkü bu zamanda bu şekilde tesettür bürünmek büyük bir ecirdir, sevaptır. Müslüman kadın bu şekilde duruşuyla Allah'ı hatırlatmalı ve kesinlikle bu duruşuyla O'nun davasına hizmet ve davet etmelidir." diye konuştu. (İLKHA)