Molla Abdulkudüs Yalçın: İslam dininin esası muhabbet, sevgi ve saygı üzeredir

Müslümanlar arasında tahammülsüzlüğün arttığını belirten Molla Yalçın, sevgi, saygı ve muhabbetin azalmasının, Müslümanlar arasına sokulan fitneler ve gözlere tatlı gözüken dünya sevgisinden kaynaklandığını ifade etti.

Ekleme: 10.10.2022 17:15:19 / Güncelleme: 10.10.2022 17:35:04 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Müslümanlar oluşan tahammülsüzlüğün, saygısızlığın ve sevgisizliğin İslam düşmanlarının soktukları fitnelerden kaynaklandığı belirten Yalçın, "Özellikle batılıların, İslam düşmanlarının Müslümanlar arasına soktukları fitneler, ektikleri fitne tohumları sebebiyle bu durum olmuş. Müslümanların kalplerine dünya sevgisini ve dünyanın maddiyatın da yerleştirmişler maalesef. Hal böyle olunca da nasıl ki küffar arasında sevgi ve saygı yoktur, bütün dostluklar, bütün beraberlikler hep maddiyat üzerindedir. Maalesef Müslümanlar arasında da bu şekil olmuştur." dedi.

Toplumda oluşan bu tür durumların ortadan kalkması içinde yapılması gerekenleri ifade eden Yalçın, Kur'an ve Sünnete dönmek ve ihlaslı bir şekilde, inanarak Ayet-i Kerimeleri ve Hadis-i Şerifleri hayatlarımıza tatbik etmekle olabileceğini belirtti.

"Siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız"

Sözlerine Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hadis-i Şerifleriyle başlayarak sevgi ve muhabbete verdiği öneme değinen Molla Yalçın, "İslam dininin esası muhabbet üzeredir. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyuruyor, 'siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız'. Başka bir hadislerinde bir insana Müslüman bir kardeşini küçümsemesi, hakir görmesi, yersiz görmesi kötülük olarak yeterlidir' diye buyuruluyor. Eğer günümüzde Müslümanlar arasında sevgi ve saygı kalmamışsa bu yine Peygamber Efendimiz’in daha o zaman belirttiği gibi ‘ben sizin için dünya sevgisinden korkuyorum’ diye buyurduğu hadisin bir parçası vardır. Şu anda bazı oyunlara gelerek Müslümanlar bu hale gelmiştir." ifadelerini aktardı.

"İhlaslı bir şekilde inanarak Ayet-i Kerimeleri ve Hadis-i Şerifleri hayatımıza tatbik etmekle özümüze dönebiliriz"

Molla Abdulkudüs Yalçın

Toplumda sevgi, saygı ve muhabbetin tekrar canlanması için yapılması gerekenlere değinen Molla Yalçın, "Bu sevgi ve saygının tekrar yerleşebilmesi için ve Müslümanların arasındaki soğukluğun, uzaklaşmanın sona ermesi için tekrar hadisi şeriflere dönmek, tekrar Kur'an-ı, Kerime dönmek ve ciddi bir şekilde ihlasla inanarak bu ayet Kur’an ve Sünneti hayatlarımıza tatbik etmekle olur. Bunu da nasıl yapacağız? Müslümanlar birbirlerinin yanına oturarak ve Hadis-i Şeriflerdeki hakikatleri gerçekleri eğer zihinlerine, kalplerine yerleştirseler Allah'ın izniyle bu sergi ve saygı tekrar yerleşecektir. Bu çekiştikleri, birbirleriyle tartıştıkları ve çarpıştıkları mesele maddiyattır. Bu maddiyatın da sonu yok ve kısa bir süre sonra zaten hepsi yok olup gidecek. Burada dünyayı bırakıp gideceğiz. Yani asıl olan ebedi hayattır, ebedi hayat için de sevgi lazım, muhabbet ve saygı lazımdır. Biz Müslüman kardeşlerimiz için Rabbimizden bu sevgi ve muhabbetin saygı şuuruna varmalarını umut ediyoruz, talep ediyoruz. İnşallah yüce Rabbimiz kısa bir zamanda tekrar bu sevgi ve saygıyı Müslümanların kalbine yerleştirilecektir. Tabii bunun için de çaba sarf etmek lazım." dedi.

(İLKHA)


Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar