ADD bildiğiniz gibi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, CHP'nin başörtüsü ile ilgili kanun önerisine değinerek, “Aman bize oy verecekler diye sen türbana özgürlük çıkartamazsın. Çıkar da görelim.” dedi.

Ekleme: 08.10.2022 15:43:55 / Güncelleme: 08.10.2022 15:43:55 / Güncel
Destek için 

ADD Genel Başkanı ve CHP eski milletvekili olan Hüsnü Bozkurt, 32 yıl önce hayatını kaybeden Bahriye Üçok’u anma programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtü ile ilgili sözlerini hedef aldı

Eski vekil Bozkurt şunları kaydetti:

“Hepimize Cumhuriyetin kurucularından miras bir görev var. Bazılarımız bu görevin farkında değil. Şu parti de bu parti de siyaset yapıyor. Cumhuriyet dünyada eşi benzeri olan bir devlet değildir. Aman bize oy verecekler, aman efendim bize oy vermezler. Anayasanın 24. maddesi orada durduğu sürece sen türbana özgürlük için yasa çıkaramazsın, çıkar da görelim. Kimse bu kimseye herkes dahil devletin herhangi bir kanunu din kurallarına bağlayamaz. Bunu şiddetle reddediyorum” diye konuştu.

ADD başkanı kendini hala 28 Şubat zamanlarında sanıyor herhalde.

Birileri bu adama hukuk devletlerinde bu gibi durumlarda karar alıcının yani yasa koyucunun meclis olduğunu, ADD olmadığı söylemelidir.

Bozkurt'un 28 Şubattan kalma  üstenci dili kamuoyunda tepkilere neden oldu