Diyarbakır'da binlerce genç "Yeni Şehirden Kadim Şehre" pedal çevirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Yeni Şehirden Kadim Şehre" bisiklet turu etkinliğine binlerce kişi katıldı.

Ekleme: 08.10.2022 12:05:12 / Güncelleme: 08.10.2022 12:05:12 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince organize edilen etkinlik için katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi binası yanında bulunan start alanında toplandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gönderilen 1000 bisiklet etkinliğe katılmak için alanda bekleyen gençlere dağıtıldı.

Etkinlik öncesi konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kimliğin ve kişiliğin tarihle oluştuğunu söyledi.

Etkinliğin isminin çok güzel verildiğini aktaran Demircan, "Yeni Şehirden Kadim Şehre.” Diyarbakır büyüdü çok güzel mekanları oldu ama eskiyi, tarihimizi unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu bütün dünyaya haykıracağız." dedi.

Demircan’ın ardından söz alan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, etkinliği, kentin tarihi değerlerini en çok barındıran ilçesi Sur'da gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, Sur içi ve Sur dışındaki birçok çalışmayı tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Sur Kültür Yolu Festivali'nin yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla başlayacağını anımsatan Vali Su, festival öncesi alanı gezip görmek için etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, bisikletleriyle tarihi surlardan Kurşunlu Camisi önüne kadar pedal çevirdi. (İLKHA) 









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar