Kuzey Kore’ye gözdağı

Güney Kore ve ABD’nin, Kuzey Kore'nin orta menzilli balistik füze denemesine yanıt olarak Japon Denizi’ne doğru 4 adet karadan karaya taktik füze ateşlediği bildirildi.

Ekleme: 05.10.2022 09:49:50 / Güncelleme: 05.10.2022 09:49:50 / Dünya
Destek için 

Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği orta menzilli balistik füze denemesi bölgedeki ülkeleri alarma geçirirken, Güney Kore ve ABD’den ortak tatbikat ile Pyongyang’a misilleme yaptı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, gerçekleştirilen ortak tatbikat kapsamında Japon Denizi’ne 4 adet karadan karaya taktik füze fırlatıldığı bildirildi.

Güney Kore ve ABD güçlerinin Ordu Taktik Füze Sistemi (ATACMS) ile 4 füze atışı gerçekleştirdiği belirtilirken, hedeflerin başarılı bir şekilde vurulduğu kaydedildi.

Öte yandan, Güney Kore ordusunun yaptığı bir diğer balistik füze denemesinin ise başarısızlıkla sonuçlandığı bildirildi. Ateşlenen bir Hyunmoo-2 balistik füzesinin anormal bir seyir izledikten sonra bilinmeyen bir nedenle Gangneung şehrindeki askeri üs arazisine düştüğü açıklandı. Herhangi bir can kaybı yaşanmazken, üs yakınında yaşayan bölge sakinlerinin patlama sesi nedeniyle kısa süreli panik yaşadığı öğrenildi.

AA