Yaz sezonunu geride bırakan esnaf kış hazırlıklarına başladı

Yaz sorununu geride bırakan giyim ve ayakkabı esnafı, kışlık ürünleri vitrin ve tezgâhlarında sergilemeye başlarken fiyatlar yükselmemesini ve iyi geçmesini temenni ettiklerini söyledi.

Ekleme: 04.10.2022 17:20:10 / Güncelleme: 04.10.2022 17:20:10 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Artan enflasyona rağmen yaz sezondan kısmen de olsa memnun kaldıklarını belirten Batmanlı giyim ve ayakkabı esnafı, kış hazırlıklarını başladıklarını söyledi.

Esnaf, Kışlık bot, ayakkabı, mont, kaban, kadife pantolon ve oduncu gömleklerin vitrinlerde yerini aldığını fakat artan enflasyona göre fiyatlarda artışın olduğunu ve bunun da vatandaşı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Yaz sezonundan bekledikleri yoğunluğu yaşamadıklarını ama bu rağmen satışlardan memnun kaldıklarını söyleyen ayakkabı esnafı Abdulkadir Altsoy, havaların soğumasıyla birlikte kışlık ürünlerini aldıklarını ve kış ayından büyük beklentilerinin olduğunu ifade etti.

"Kış sezonunun daha iyi geçmesini bekliyoruz"

Ayakkabı esnafı Abdulkadir Altsoy

Altsoy, "Bu yaz ayakkabı sezonu coşkulu geçti. İşler iyi ve esnaf işinden memnundu. Enflasyonun yüksek olmasından dolayı fiyatlarda biraz yükseklik vardı ama genel itibariyle satışlar güzel geçti. Yani kış sezonumuz başladı. Bizim gibi bütün mağazalar hazırlıklarını yaptı. Siparişler verildi ve ürünlerin sevkiyatı hemen hemen yapıldı ve kalanları da bekliyoruz. Kış sezonunda da enflasyona göre kışlık ayakkabılarda yüksek fiyatlar var. Tabi kış sezonunun daha nasıl geçeceğini bilemiyoruz ama temennimiz esnaf olarak iş yaparak sıkıntılarımızı atlatmaktır." dedi.

"Kış sezonu için bot siparişlerimizi verdik"

Ayakkabı esnafı Bünyamin Alkan

Havaların soğumasıyla yaz sezonunun sonunda kış sezonuna başladıklarını söyleyen bir diğer ayakkabı esnafı Bünyamin Alkan, "Yaz sezonumuz normal geçti ama beklediğimiz gibi değildi. Yine de çok şükür bir nebzede olsa iyiydi. Tüm halkımız artan fiyatlardan şikâyetçiydi. Yine biz uygun fiyata ayakkabılar alıp satıyoruz. Kış sezonu hazırlığımız tam olarak bitmedi. Bot fiyatları çok yüksek olmasından dolayı istediğimiz botları hala alamadık. Bizdeki bot fiyatları piyasaya göre daha uygun piyasada bin ile 2 bin lira arasında fiyatlar değişiyor. Bizde ise 200 ile 500 lira arasında değişiyor. Kış ayından umudumuz var. İnşallah işler beklediğimiz olur." ifadelerini kulandı.

"Kışlık ürünlere talep var"

Giyimci esnafı Suphi Şimşek

Yaz sezonlarının zamlardan olmasaydı daha güzel geçmiş olacağını belirten giyimci esnafı Suphi Şimşek, bu nedenle sattıkları ürünü yerine koyamadıkları için biraz mutsuz olduklarını ifade ederek şunları söyledi.

Fiyat artışlarına rağmen yine de işler iyi geçti. Şu anda kış hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kış sezonu için bol çeşit getirdik. Vatandaşın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde mağazayı donattık. Şu anda sipariş verdiğimiz ürünlerin yüzde 90'ı geldi. Kabanından kazağına, kadife pantolondan trikosuna, kışlık gömleğine kadar her ürünü mağazada bulunduruyoruz. Şu anda kışlık ürünlere talep var. Özellikle mont ve kabanlara talep var, bunun nedeni de fiyat değişme oranları yüksek olduğu için vatandaş fiyat artmadan erkenden satın almak istiyor. Kış sezonundan beklentimiz çok çünkü yapabileceğimiz başka işimiz yok. Beklentimiz işlerimizin iyi olmasıyla kira ve giderlerimizi karşılamaktır.

"Kışlık ürünlerimizin bir kısmı geldi bir kısmı da yolda"

Giyimci esnafı Kerim Özel

Geçen sene 300 liraya sattıkları mont fiyatlarının bu sene 500 ile 600 lira arasında değiştiğini ifade eden bir diğer giyimci esnafı Kerim Özel ise şunları söyledi: "Yaz sezonumuz artan fiyatlardan dolayı sıkıntılı geçti. Bir zam gelmeden ikinci zam ürünlere geliyordu. Yine de yaz satışımızı iyi geçirerek bitirdik. Şu anda kış hazırlıklarımızı başlattık. Sipariş verdiğimiz ürünlerin bir kısmı geldi bir kısmı da yoldadır. Tabi geçen sene 300 TL'ye sattığımız montu bu sene 400 TL'ye biz alıyoruz. Artışlardan dolayı bu sene 500 ile 600 TL'den aşağı mont fiyatları yok. Eğer kış ayında fiyatlar değişmezse inşallah iyi geçmesini temenni ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler