Davutoğlu'ndan 'başörtüsü' çağrısı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başörtüsü' çağrısında bulundu. '' Tüm partiler beraber sunsak zafer hepimizin olur'' dedi.

Ekleme: 04.10.2022 09:39:37 / Güncelleme: 04.10.2022 09:46:21 / Güncel
Destek için 

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü ile ilgili kanun teklifi açıklaması çok önemli bir adım. Cumhuriyetin 100. yılında bilhassa, ne kadar yol alacağımız merak konusu. Üç fay hattı var bu noktada biliyorsunuz, iktidarın derinleştirdiği. Birincisi, Türk-Kürt meselesi. İkincisi, Sünni-Alevi, üçüncüsü de; başörtüsü. Bunları halledelim, iktidarın yaptığı gibi derinleştirmeyelim. 28 Şubat konusunda da zaten halkımızın yanındayız bunu hep gösterdik, halkı korkutmamalı güvence vermeliyiz. Alevilerin hakkını Sünniler, Kürtlerin hakkını Türkler, muhafazakar kesimin hakkını seküler kesim savunursa o zaman başarırız.

Başörtüsü yasağı geçmişte fiilen uygulandı ve aynı şekilde fiilen kalktı. İktidarın değişmesine bağlı her şey. O nedenle ilk kez böyle bir yasalaşma konuşuluyor. Kıılıçdaroğlu'nun çağrısı bu sebeple önemli. Hatırlarsanız 2008'de böyle bir yasa sunulduğunda neler olmuştu, AK Parti'ye kapatma davası açılmıştı.

Ben bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu'nu aradım, tebrik ettim. Sare Hanım yanımda, hayatı boyunca bununla mücadele etmiş birçok kadın gibi. Şimdi bütün partiler birlikte sunsak bu yasa teklifini zafer hepimizin olur."