Ukrayna muhalifi bölgeler Rusya’ya katılmak için referanduma gidiyor

Ukrayna'hıh Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgeleri Rusya'ya katılmak için 23-27 Eylül arasında referandum yapacaklarını duyurdu.

Ekleme: 20.09.2022 20:05:11 / Güncelleme: 20.09.2022 20:15:16 / Dünya
Destek için 

Donbas’ta ülkenin her iki yönetimin (Donetsk ve Luhansk) halk konseylerinden yapılan açıklamada, her iki bölgenin Rusya Federasyonu’na katılması için 23 Eylül’den 27 Eylül’e kadar halk oylaması yapılacağı belirtildi.

Ukrayna’da Rus ordusunun kontrolü altındaki Herson bölgesindeki yönetim de 23-27 Eylül'de bölgenin Rusya'ya katılması için referandum yapılacağını açıkladı.

Zaporijya bölgesinde de yönetim, yakın bir zamanda bölgenin Rusya’ya katılması için referandum düzenlenebileceğini açıkladı.

Herson'da da Rusya'ya katılmak için 23-27 Eylül arasında referandum yapılacak.

Rusya, 2014’te Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki meydan olaylarıyla Kırım’ı ilhak etmişti. Bunun ardından, Rus etnik nüfusunun çoğunlukta olduğu Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti isminde yönetimler ilan edilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Şubat'ta Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin tanınmasına dair kararnameyi Kremlin Sarayı'nda imzalamıştı.

 

 

(İLKHA)

 



Etiketler: