Kur’an Nesli Platformu’nun namaz etkinliğine katılan çocuklar duygularını paylaştı

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde namaza başlayan çocuklar, bundan sonra da namaz kılacaklarını ifade etti.

Ekleme: 11.09.2022 21:05:12 / Güncelleme: 11.09.2022 21:05:12 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur'an Nesli Platformu tarafından, 7-10 yaşları arasındaki çocuklara namazı sevdirmek amacıyla "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi.

Çocukla programda abdest alma, namaz kılma ve namazın önemi hakkında bilgiler edindi.

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliklerinin finali Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da düzenlendi.

Düzenlenen final programına katılan çocuklar, namaza başlamanın sevincini yaşadı.

Namaz programlarına katılarak güzel şeyler öğrendiklerini söyleyen çocuklar, "Hayat Namazla Güzeldir" programını düzenleyen Kur'an Nesli Platformuna teşekkür etti.

Namazın cemaatle kılınmasının da altını çizen çocuklar, duygularını İLKHA'ya paylaştı.

“Geçen sene de hocalarımız yine böyle güzel bir etkinliğe getirdiler”

Samet Göl

Hocalarının 15 günde kendilerine namaz konusunda çok güzel bilgiler verdiğini belirten Samet Göl, “Dualar ezberlettiler. Bunun için hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Geçen sene de hocalarımız yine böyle güzel bir etkinliğe getirdiler. Bu yıl yine bizi Vakıf Kent Parkına getirdiler. Bize hediyeler dağıttılar, çok teşekkür ederiz.” dedi.

Namaz etkinliğine katılan bir diğer öğrenci Yusuf Emre Tom, “Bugün hocalarımız bizi Vakıf Kent Parkına getirdi. Çok güzel bir gündü, beraber namaz kıldık. İlahiler okuduk. Arkadaşlarımız bize çok güzel gösteriler yaptı. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yusuf Emre Tom

Hocalarının kendilerini camiye götürdüğünü söyleyen Muhammed Emin Kayalık, “Namaz kıldık ve tiyatro izledik. Arkadaşlarımız ilahiler söylediler, daha sonra Vakıf Kent Parkına gittik. Çok eğlendik, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Hocalarımıza bize namaz öğrettikleri için çok teşekkür ediyorum”

Ensar Ali Özdemir

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine katılan Ensar Ali Özdemir, “15 gün boyunca namaz kılmayı öğrendim. Sureler okuduk. Bugün bizi parka getirdiler. Güzel eğlendik. Namaz kıldık. Arkadaşlarımız çok güzel ilahi ve şiirler söyledi. Yarışma yaptık.  Bugün de sona erdi.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Zeynep Durmaz, “Biz 15 gün boyunca namaz eğitimi aldık. Namaz surelerini ve duaları öğrendik. Hocalarımıza bize namaz öğrettikleri için çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Zeynep Durmaz

“Çocuk Anne-babanın göz nuruysa bedenin göz nuru ise namazdır”

Kur'an Nesli Platformu Bursa İl Temsilcisi Abdulkadir Ürün

Çocuk, anne babanın göz nuru olduğu gibi bedenin göz nurunun da namaz olduğunu söyleyen Kur'an Nesli Platformu Bursa İl Temsilcisi Abdulkadir Ürün, “Bu nuru oluşturabilmek için 15 gündür yedi temsilciğimizle bir program yürütmekteyiz. Bugün o programı bir yönüyle taçlandırdık. Ailelerin, çocuklarına namazın önemini bir daha hatırlatmalarını hem de çocukların anne babaları eşliğinde beraberce namaz kılmalarını teşvik eden bir program düzenledik. Bu programa yıl boyu aileler de devam edecektir inşallah. Bugün, bu ibadetlerin aslında özel bir güne sığdırılmayıp o günden 365 güne yayılması gerektiğini de bu programlarla bir daha hatırlatmaya çalışıyoruz. Allah, katkı sunan tüm ailelerden ve çocuklardan razı olsun. Namaza başlayan çocuklarımızı da tebrik ediyoruz. İnşallah daim ve devamlı olur.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler